Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond verdween uit het niets en een maand later beginnen de andere honden zich raar te gedragen.

Als een hondeneigenaar is het waarschijnlijk een van je ergste nachtmerries dat je hond zoek raakt. Deze nachtmerrie werd helaas werkelijkheid voor John en Cindy Billesberger uit het Canadese Saskatchewan. Hun geliefde hond Bruno verdween op een dag plotseling.

De hond was nergens te bekennen, ondanks dat het koppel immens veel had gezocht. Na een maand zoeken zonder resultaat, begonnen ze zich te realiseren dat ze Bruno misschien nooit meer terug zouden zien.

Op een dag begonnen de andere honden van het gezin zich opeens heel vreemd te gedragen. Bruno was toen inmiddels zevenentwintig dagen vermist. De honden waren erg agressief aan het trekken aan de riem. John wist meteen dat er iets mis was.

Hij besloot om zijn honden te volgen, de twee viervoeters leidde hem het bos in naar een oude put van een meter wijd en drie meter diep. John kon zijn ogen nauwelijks geloven toen hij in de put keek. Bruno lag onder in de put, schrijft CBC.

Bruno was blijkbaar tijdens het wandelen in de put gevallen. Hij was gewond en erg zwak.

De arme hond had wonden en blauwe plekken over zijn vermagerde lichaam. Sommige van de wonden waren zelfs geïnfecteerd geraakt. Ook zijn poten waren er slecht aan toen, want Bruno had zichzelf uit de put proberen te graven.

John haalde vervolgens met hulp van zijn zoon zo snel mogelijk de hond uit de put. Ze brachten hem naar de dierenarts, waar Bruno nauwkeurig onderzocht werd.

De dierenarts stelde vast dat Bruno erg ondervoed en uitgedroogd was. Het bleek dat Bruno ontzettend veel geluk had gehad. Het is een klein wonder dat de hond de val en de maand zonder eten heeft overleefd.

Tegen alle waarschijnlijkheid in heeft de hond het er levend vanaf gebracht. Er lagen plasjes water in de put, zonder deze had de viervoeter niet de lange maand in de put overleefd.

Dankzij de competente dierenartsen kon Bruno ook snel weer herstellen naar zijn oude zelf.

We zijn erg blij dat John besloot om zijn twee honden op die ene dag te volgen, anders had dit verhaal heel anders afgelopen.