Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond probeert het verkeer te stoppen om een stervende puppy te helpen.

Een hond in de Filipijnen werd gezien hoe ze wanhopig naar voorbijrijdende auto’s blafte in een poging om haar puppy te helpen die eerder werd aangereden.

Terwijl de moeder op zoek was naar etensrestjes dwaalde een van haar puppy’s af op straat en werd aangereden. Getuigen zeggen dat de bestuurder niet stopte om de puppy te controleren en gewoon verder reed. Ondanks de wanhopige pogingen van de moederhond om iemand tegen te houden, stopte er niemand om te helpen.

De beelden tonen hoe de zwerfhond in het verkeer rende, voor auto’s ging staan en de aandacht probeerde te wekken.

Maar tragisch genoeg stopte er geen enkele bestuurder om de levenloze puppy te helpen voordat het stierf.

De familie straathonden woonde in La Paz in Iliolo City in de Filipijnen, waar de lokale bevolking hen behandeld als ‘gemeenschappelijke huisdieren.’ Lokale winkeleigenaar Lynette Labating zei dat ze gealarmeerd werd door het geblaf en wilde helpen, maar er niet in slaagde om de drukke baan over te steken.

Ze zei: “De hond was zo overstuur, we probeerden de puppy te helpen, maar de moederhond was te overstuur, dus het was moeilijk om in hun buurt te komen. Enkele uren later kwamen er enkele gemeentewerkers, maar de moeder was al verdwenen met haar twee andere puppy’s. We weten niet waar ze hen naartoe bracht.”

Lynette zei dat het al de tweede keer was dat een van de puppy’s van de hond werd aangereden door een auto. Amper twee weken geleden werd een andere puppy van het nestje aangereden en brak zijn achterste poten waardoor het blijvend gehandicapt was.

Lynette zei ook nog dat de gemeentelijke politie de zaak onderzoekt en de dader probeert op te sporen. Ook proberen ze de moederhond te vinden om de gewonde puppy te kunnen behandelen en hen onderdak te bieden. De moederhond zou nog twee gezonde hondjes hebben. Lynette voegde eraan toe: “Ik bid dat de familie geholpen kan worden. De moeder heeft al genoeg afgezien. De gemeenschap gaf hen te eten en we proberen voor haar te zorgen als ze terugkomt.”

BEKIJK DE HARTVERSCHEURENDE VIDEO HIERONDER EN DEEL DIT MET ELKE DIERENLIEFHEBBER DIE JE KENT!