Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond overlijdt aan voedselvergiftiging nadat iemand eten met rattengif over het tuinhek gooide.

De politie is op jacht naar een hondenmoordenaar die een hotdog vergiftigd met antivries over een tuinhek gooide.

De Springer Spaniël Bobby at het worstje nadat het op 27 oktober in zijn tuin in Hertfordshire in het Verenigd Koninkrijk belandde.

Eigenaars Geoff en Sharon Kirby brachten de zevenjarige Bobby naar de dierenarts meteen nadat hij diezelfde avond begon te braken.

Kirby had gemerkt dat Bobby een hotdog gebraakt had en vertelde het aan de dierenartsen, die zeiden dat het vergiftigd was met rattengif.

Hoewel de dierenartsen er alles aan deden om het leven van Bobby te redden, overleed hij vorige woensdag. De familie stemde er uiteindelijk mee in om hem te laten slapen om hem niet nog meer onnodig te laten lijden.

Kirby zei: “Bobby was iedereens beste vriend, niemand kon een slecht woord over hem zeggen. Ik weet niet wie dit gedaan zou kunnen hebben. Bobby had niemand boos gemaakt.”

Hij zei dat zijn huisdierenverzekering de medische rekeningen betaald tot 2.200 euro, maar kreeg te horen dat hij zich aan een rekening mag verwachten die zal oplopen tot 5.250 euro. Dit is de reden waarom hij nu via Facebook geld inzamelt.

Andere lokale bewoners zeggen dat ook hun honden de voorbije weken geviseerd werden. Op verschillende ogenblikken werden er immers grote hopen rattengif aangetroffen in een park dat erg populair is bij hondenwandelaars.

De plaatselijke dierenkliniek kreeg de voorbije twee weken verschillende oproepen over honden die in de buurt vergiftigd werden.

DEEL DIT BERICHT MET IEDEREEN DIE JE KENT ALS OOK JIJ HOOPT DAT DE DADER SNEL GEVONDEN EN GEARRESTEERD WORDT!