Search
Close this search box.

Hond overleden in zeer hete auto, ondanks hulp van omstanders

De meest mensen weten dat er helaas veel dierenleed op aarde is. Dieren worden voor foute doeleinden gebruikt en leven in hachelijke omstandigheden. Dit zijn de meeste mensen als een ver van je bed show, om het maar even zo te noemen. Toch is erg ook in ons eigen land zat om ons druk over te maken, als het aankomt op dierenleed.

Eén van die dingen is het feit dat er honden overlijden doordat mensen ze achterlaten in de auto in de volle zon. Er wordt veel voor gewaarschuwd, ook wij hebben er meerdere malen over geschreven. Toch komt het voor dat oververhitting het noodlot voor honden in Nederland. Een flinke misstand.

Het gebeurde gisteren nog in het Belgische Ninove. Een hond werd daar in een snikhete auto achtergelaten en overleed. De omstanders poogde de hond te redden door water over het dier te gieten, maar ze waren al te laat, schrijft SBS6.

Fleur Wets zag het allemaal gebeuren. Ze reageert verontwaardigd op Facebook. Onbeschrijfelijk noemt ze het.

“Zovele uren die we doorbrengen op Facebook, zovele berichten die we delen!?!? Maar toch is het vandaag voor de deur gebeurd!?!?! 1uur lang zonder venster open, zomaar in volle zon op parking in auto laten zitten. “, aldus Fleur op Facebook.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156562250013482&set=a.10151209564613482.479923.637643481&type=3

De eigenaar bekende aan de omstanders dat hij de hond een uur in de auto had achtergelaten. Hij nam echter de benen toen de politie arriveerde. Het kenteken is vervolgens aan de agenten doorgegeven.

We hopen dat de dader flink gestraft zou worden. Dit is gewoon pure verwaarlozing! We kunnen er met ons hoofd niet bij hoe je zo nalatig kan zijn voor een onschuldig huisdier.
[fblike]