Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond die vermist was voor 6 dagen na auto ongeval veilig gevonden op oudejaarsavond

Op kerstochtend waren de Stevensons uit Woodhaven, Michigan op reis om familie te bezoeken toen ze een glad plekje op de snelweg bereikten. Hun voertuig draaide meerdere keren om voordat het tot stilstand kwam.

“Slechts een paar krassen om [eerlijk] te zijn. Zelfs de kerstcadeaus werden niet bekrast. Ik begrijp het niet, ‘zei Wade Stevenson.

Wade noch zijn vrouw Ruth of hun vierjarige dochter Hazel raakten gewond, maar hun éénjarige Golden Retriever, Red liep aan de grond na het ongeluk.

Auburn Hills politie, vrijwilligers en dierenbeheer brachten talloze uren door op zoek naar Rood. De Golden Retriever werd meerdere keren gezien, maar niemand kon hem vangen.

Toen stapte Michael James, directeur van Lending a Helping Paw Dog Rescue, op.

“We hopen met de geur en het voedsel waar hij van houdt hem daadwerkelijk te vinden,” zei James.

Naast James ‘inspanningen hielpen vrijwilligers bij het zoeken naar Red, deelden zijn foto op Facebook en verzamelden informatie van een Facebook-pagina die de Stevensons hadden opgezet.

Op oudejaarsavond zag Michael iets in een van zijn vallen.

“Ik huilde,” zei James.

Red was gevangen!

De eenjarige Golden Retriever werd naar een dierenarts gebracht waar werd vastgesteld dat hij een verstuikt been had opgelopen.

Nu Red weer thuis is, zijn de Stevensons enorm dankbaar dat ze het nieuwe jaar beginnen met elk gezinslid. Zelfs degenen die betrokken zijn bij de zoektocht zijn dankbaar dat Red in staat was om herenigd te worden met zijn familie.

“Het was een emotionele ervaring en ik kwam heel dicht bij de familie,” zei James.

Om te zien hoeveel mensen hebben geholpen bij het zoeken naar Rood, “opent het je ogen voor hoeveel mensen er echt om geven,” zei Ruth.