Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond die maar twee kilo woog, werd gevonden in haar eigen urine en gered door asiel.

Weinig dingen zijn erger dan ongelukkige dieren te zien. Dieren verdienen niets meer dan vrij zijn, goed gevoed worden en alle liefde en aandacht ontvangen die ze nodig hebben.

Helaas zijn er ook veel dieren die dat niet ontvangen.

Voor een hond met de naam Liz was dit helaas het geval.

Liz werd ontdekt door iemand die haar naar het asiel van The Trio Animal Foundation bracht, in Chicago, Illinois. Bij haar aankomst was het personeel geschokt: ze woog maar 2 kilo. Het was simpel gezegd een wonder dat ze zelfs nog leefde.

Haar lichaamstemperatuur was zo laag dat ze niet eens op thermometers reageerde. Ze was op zijn zachtst gezegd ernstig uitgemergeld en haar vacht was schurftig

Tot overmaat van ramp was ze doorweekt in haar eigen urine.

Het personeel van de opvang bracht Liz meteen naar hun dierenarts voor spoedeisende hulp. De spieren van de arme hond waren zo sterk verzwakt dat ze niet eens kon staan.

Volwassen honden van haar soort horen tussen de 5 en 6 kilo te wegen, dus Liz’s extreem lage gewicht was zeer alarmerend. Toch weigerden ze de hoop op te geven.

Liz kreeg zorgvuldig vocht toegediend en kreeg uiteindelijk wat kleine stukjes vlees. Het was van cruciaal belang om haar in het begin langzaam en in zeer kleine hoeveelheden te voeden vanwege haar uitgemergelde toestand.

Gelukkig begon de behandeling langzaam te werken …

Liz’s toestand begon geleidelijk aan te verbeteren en haar maag kon grotere porties voedsel gaan verwerken. Slechts een paar dagen later kon ze zelf haar hoofd ophouden.

Het is onduidelijk hoe Liz in haar slechte toestand belandde, maar ze is gelukkig aan het verbeteren en maakt grote vorderingen. Degene die Liz op de een of andere manier in de steek heeft gelaten of mishandeld, moet worden gestraft, maar het blijft helaas een raadsel hoe de arme hond zo is verwaarloosd.

Met dank aan de helden die haar hielpen in plaats van haar gewoon aan haar vreselijke lot over te laten. We wensen haar veel succes in de toekomst en hopen dat ze het liefdevolle huis krijgt dat ze zo verdient!