Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hollywoodster Ashton Kutchers boodschap aan de wereld na levensveranderende beslissing

Als je naar de bekende Hollywoodacteur Ashton Kutcher kijkt, denk je dat hij het allemaal heeft: goede looks, een goed gevoel voor humor en een charmante persoonlijkheid.

Hij werd bekend als het personage Michael Kelso in That 70’s Show en verscheen in verschillende films zoals The Butterfly Effect, Cheaper by the Dozen en Dude, Where’s My Car.

Hij huwde met de Amerikaanse actrice Mila Kunis in 2015 en ze hebben twee kinderen samen. Maar achter het ogenschijnlijke idyllisch leven die ze lijken te hebben, heeft de acteur ook zijn deel tragische ervaringen gehad.

Zijn tweelingbroer Michael werd bijvoorbeeld geboren met hersenverlamming en had een hartaanval toen hij slechts 13 was. Daardoor moest hij al voor zijn leven vechten als kind. Ashton wist dat de enige manier waarop zijn broer zou overleven, was als hij een harttransplantatie zou ondergaan en zo zijn broer zou kunnen redden.

“Ik sta op het balkon, overwegend om er af te springen, en mijn vader komt en zegt, ‘Waaraan ben je aan het denken?’” herinnert Ashton zich, volgens Hollywood. “Ik vertel het hem. Hij komt en zegt, ‘Je kan dat niet doen.’”

Op miraculeuze manier werd die dag nog een donor gevonden.

Tien jaar later, kwam hij opnieuw een tragedie tegen toen zijn toenmalige vriendin werd vermoord op een van hun avondjes uit. Ze werd neergestoken door een seriemoordenaar, de zogenaamde “Chiller Killer”. Ashton moest getuigen in de rechtbank, wat uiteindelijk leed tot de veroordeling van de moordenaar.

Nu heeft de prominente acteur besloten om zijn bekendheid te gebruiken om anderen te helpen. Hij wil de wereld een betere plaats maken door tegen mensensmokkel te vechten.

In een interview in 2016 met Today Show werd hij gevraagd wat hij zou kunnen betekenen voor mensen.

Hij zei: “Je weet wat ik zou kunnen doen. Ik heb een plan,” zei Ashton. “Wanneer Barack Obama president zou worden maakte ik een belofte dat ik zou vechten tegen mensensmokkel.”

In 2008 richtte de acteur een vereniging op. “Thorn“, heet het. Hij richtte het op samen met zijn ex-vrouw Demi Moore. Deze vereniging ontwikkelt digitale tools om de politie te helpen bij het opsporen van mensensmokkelaars. Tot zover heeft de vereniging duizenden mensen gered uit de klauwen van mensensmokkelaars.

Nu hoopt Ashton dat mensen hem zullen steunen bij zijn volgende vijand: kinderporno verwijderen van het internet.

Bekijk zijn emotionele speech waarin hij zijn motivatie uitlegt, in de video hieronder.

Ashton gebruikt zijn beroemdheid en vermogen om iets nuttigs te betekenen. Hij is een inspiratie voor ons allen. Dit is zo’n belangrijke actie.

Deel aub om bewustzijn te creëren hier rond en om anderen te helpen.
[fblike]