Search
Close this search box.

Hoeveel meisjes zie jij in deze lastige foto?

Hou je ervan om online schat te zoeken en mee te helpen fotopuzzels op te lossen? Mooi zo, dan ben je op de goede plek aangekomen.

Ik had vroeger veel puzzels op de plank staan, waar ik graag mee speelde, maar sinds het internet zijn er duizenden optische illusies, experimenten en raadsels online verschenen, allemaal bereikbaar in één klik.

Over de jaren ben ik grijs geworden van de vele puzzels die ik heb geprobeerd op te lossen, maar ze zijn het waard vanwege het gevoel dat je krijgt als je ze eindelijk hebt opgelost.

Deze foto hieronder, gepost op Instagram door de Zwitserse fotografe Tiziana Vergari, was onderdeel van een hashtag project over identiteit en toen ze hem plaatste, vroeg Tiziana alleen: Hoeveel meisjes zie je op de foto?

De meisjes droegen allemaal identieke jurken, hun huid en haar virtueel onmogelijk te onderscheiden en zelfs hun uitdrukken zijn vrij gelijk.

Eerst telde ik 13 meisjes en ik dacht dat ik het goed had. Heel even dacht ik dat dit mysterie niet zo moeilijk was.

Nadat ik een paar oplossingen online had bekeken, ontdekte ik dat Tiziana vaak haar eigen dochters als model gebruikt. Hierdoor wist ik dat het geen 13 kon zijn. Het volgende wat ik me afvroeg was over er spiegels in het spel waren – een of twee?

Ik keek naar de lengte van de meisjes, hun sieraden, de lengte van hun haar en besefte me dat het antwoord absoluut geen 13 was.

Maar hoeveel zijn er dan, twee, vijf, zeven? Over verwarrend gesproken!

Kijk de video hieronder om het antwoord te vinden:

Veel mensen hebben geprobeerd te puzzel op te lossen, maar misschien zag jij het gelijk. Deel deze foto dan op Facebook! Wie weet geef jij je vrienden wel wat extra hersentraining!
[fblike]