Search
Close this search box.

Hij vliegt met een drone over koeien op een boerderij – zoomt in en ontdekt schokkend detail

Drones zijn ongetwijfeld geweldig voor het vastleggen van luchtfoto’s over de natuur en dieren in het wild. Maar voor een dierenvriend genaamd Dave onthulden de beelden die hij op een rustige boerderij in Millbrook, Ontario maakte, veel meer dan dat.

Het was een gewone dag toen Dave besloot zijn drone over koeien te laten vliegen op een afgelegen boerderij omringd door alleen maar mooie landschappen. De gewone dag veranderde plotseling in iets anders – toen Dave nader keek naar wat zijn drone had vastgelegd.

De eerste beelden die dierenvriend Dave maakte waren gewoon; prachtige natuur en koeien op een boerderij. Maar nadat hij ze van dichterbij had bekeken, besefte hij dat iets ongewoons zag – en zijn ontdekking zou uiteindelijk een leven redden.

Een detail onder de koeien
Toen hij zijn drone dichterbij vloog, zag hij Linda – een koe waarvan de neus er anders uitzag. Aanvankelijk dacht Dave dat haar neus bedekt was met gras of hooi, maar toen hij inzoomde, realiseerde hij zich dat er meer dan een dozijn stekelvarkennaalden inzaten.

Gelijk in actie
De ontdekking deed Dave beseffen dat Linda leed. Hij wist dat het gevaarlijk voor haar kon zijn om zulke stekelige doornen in het midden van haar neus te laten zitten. Als ze te lang blijven zitten, is het risico op een ernstige infectie hoog. Dus, zich ervan bewust dat Linda directe zorg nodig had, nam Dave contact op met de boerderijeigenaar om hen op de hoogte te stellen van zijn ontdekking.

Linda ontving directe zorg. Ze werd geanesthetiseerd en de stekels werden uit haar neus verwijderd. Ze werd vervolgens behandeld met antibiotica om het risico op infectie te verminderen.

Snel hersteld
Dankzij de ontdekking van Dave met zijn drone en de snelle behandeling van de eigenaar, kon Linda zich herstellen. Haar pijn was weg en het risico op infectie was verdwenen. Linda kon opnieuw in het weiland worden vrijgelaten en worden herenigd met haar pasgeboren kalf. Allemaal dankzij de snelle actie van dierenvriend Dave.

Bekijk hun prachtige reünie in de onderstaande video.

Ik ben nogal sceptisch over drones die over privé-terrein vliegen, maar in dit geval was het eigenlijk van levensbelang voor Linda. Ik ben zo blij dat er mensen zijn zoals Dave. Met meer dierenliefhebbers zoals hij, zou de wereld een veel warmere plek kunnen zijn. Druk op de knop Delen als je akkoord gaat.
[fblike]