Search
Close this search box.

Hij valt elke dag vrouwen op straat lastig – kijk eens wat er gebeurt als zijn moeder ineens langsloopt

Fluiten, naroepen en elke andere vorm van het lastig vallen van vrouwen is ontzettend fout.

In een uitgebreid onderzoek van 2007 by Stop Street Harassment (SSH), een non-gouvernementele organisatie die het opneemt tegen vrouwenmishandeling, bleek dat bijna 81 procent van vrouwelijke respondenten wel eens het doelwit waren van seksuele opmerkingen van onbekende mannen op straat. Meer dan 41 procent waren op zijn minst 26 keer het doelwit geweest.

Het lijkt erop dat een hoop mannen ergens denken dat ze maar kunnen zeggen en doen wat ze willen tegen vrouwen. Ze denken dat ze er zomaar mee wegkomen.

Een hoop mensen zouden zeggen dat deze vrouwen het als een compliment zouden moeten zien, maar veel vrouwen zien het nafluiten of naroepen zeker niet als iets positiefs. Sterker nog, vele vrouwen zien het als onplezierig, vernederend en zelfs angstaanjagend.

Wat als de vrouwen die deze mannen nariepen hun zus of zelfs hun moeder bleken te zijn? Als het LETTERLIJK zo was?

Dat zie je precies in deze slimme undercovershow uit Peru.

In de clip zie je de presentator praten over het enorme probleem rondom seksuele bejegeningen jegens vrouwen in Peru, Zuid-Amerika.

Het team kwam een aantal mensen op het spoor in de straten van hoofdstad Lima. Dit waren mannen die de hele dag onschuldige vrouwen lastig vielen. Wat hun te wachten staan, zien ze echter niet aankomen.

Het team is de moeders van deze mannen op het spoor gekomen en vertelt hen wat hun zonen elke dag uitspoken. Dan vragen ze de moeders of ze willen helpen de jongens een lesje te leren.

De moeders verkleden zich als andere vrouwen en met verborgen camera´s wordt er opgenomen hoe deze mannen zich gedragen als deze ´onbekende´ vrouwen langslopen.

Het resultaat? Kijk zelf!

Zo leer je deze mannen een lesje. Wij vinden dat ze hebben gekregen wat ze verdienen. Deel dit artikel als je het daarmee eens bent!
[fblike]