Search
Close this search box.

Hij postte een foto van zijn vrouw op het strand – nu gaat zijn bericht over haar lichaam viraal

Als je luistert naar wat de media je vertelt, denk je misschien dat vrouwen die niet even dun zijn als het gemiddelde model, en geen egale huid hebben zoals alle gefotoshopte magazines, niet mooi genoeg zijn.

Maar er iets niets verkeerd met rondingen, en striemen – schoonheid komt namelijk in alle vormen en maten.

Een persoon beseft dit maar al te goed, en vertelt het aan de hele wereld. Zijn naam is Robbie Tripp.

Als tiener werd Robbie gepest omdat hij zich aangetrokken voelde tot meisjes die, zoals hij zegt, “iets dikker waren, kleiner en ronder, meisjes die door jongens typisch ‘dikker’ worden genoemd.”

Toen Robbie ouder werd, las hij over weergave van vrouwen door de media, en hij besefte hoeveel mannen geloven dat alle vrouwen slank en groot moeten zijn.

Nu is hij 26, en auteur en activist. Hij is getrouwd met Sarah, een fashion blogger. Ze inspireert haar 225.000 volgers op Instagram om positief te blijven over hun lichaam.

Robbie verspreidt ook diezelfde positiviteit. Op 31 juli postte hij een foto van zichzelf en Sarah op Instagram en bevatte een bericht die hij wilde delen over zijn prachtige vrouw. Zijn bericht ging al snel viraal, en wanneer je het zal lezen zal je snel begrijpen waarom.

Dit zijn Robbie’s inspirerende woorden:

“Ik hou van deze vrouw en van haar rondingen.

Als tiener werd ik vaak gepest door mijn vrienden omdat ik me aangetrokken voelde tot meisjes die iets dikker waren, meisjes die kleiner en ronder waren. Meisjes die door de gemiddelde jongen “dikzak” werden genoemd. Als man begon ik me te verdiepen in feminisme en hoe de media vrouwen marginaliseert door hen af te beelden als erg mager, en volgens een bepaalde schoonheidsstandaard (dun, groot, slank). Ik besefte hoeveel mannen die leugen geloofden.

Voor mij is er niets meer sexy dan deze vrouw hier: dikke dijen, grote kont, love-handles, etc. Haar vorm en grootte zal niet op de nieuwe Cosmopolitan verschijnen, maar wel in mijn hart en leven. Er is niets meer sexy dan een vrouw die zowel zelfvertrouwen als rondingen heeft. Deze prachtige meid die ik getrouwd heb, vult elke centimeter van haar jeans op, en is nog steeds de mooiste in de kamer.

Mannen, denk na over wat de maatschappij je heeft gebrainwasht over aantrekking. Een echte vrouw is geen pornoster of een bikinimodel, of actrice. Ze is echt. Ze heeft striemen op haar heupen, en kleine schattige kuiltjes op haar kont.

Meisjes, geloof niet dat je een bepaalde vorm moet hebben om geliefd en geapprecieerd te worden. Er wacht ergens een man op je, die van je zal houden voor wie je bent. Iemand die van je houdt, zoals ik van mijn Sarah houd.”

https://instagram.com/p/BXMSZz3h2tS/?utm_source=ig_embed

Sinds Robbie dit bericht postte op Instagram, hebben al meer dan 200.000 mensen de foto geliked, en duizenden Instagrammers hebben geantwoord met hun eigen positieve berichtjes.

“Prachtige woorden voor een prachtige dame. Echte en eerlijke woorden, en dat is wat echte liefde is. Ik ben al meer dan 30 jaar getrouwd en heb elk jaar een ander maatje. Maar mij echtgenoot houdt onvoorwaardelijk van me, en vertelt me nog steeds hoe gelukkig hij is, haha. Liefde moet de kracht zijn die je verder helpt. Goed gezegd!” schreef iemand.

Het bericht trok ook de aandacht van de media, waaronder TODAY. Robbie vertelde op de website over hoe het voelt dat zijn bericht viraal is gegaan.

“Mijn favoriete deel is zien hoeveel mannen hun vriendin of vrouw in het bericht taggen en zeggen: ‘Dit is wat ik je altijd vertel! Ik hou van je vrouwelijke vormen!’ vertelde Robbie aan TODAY. “Het is prachtig om te zien hoe al deze koppels zich bij ons voegen, en het taboe in de maatschappij doorbreken, het taboe dat vrouwen een bepaald maatje of vorm moeten hebben om sexy te kunnen zijn.”

https://instagram.com/p/BXUVbM4heOb/?utm_source=ig_embed

[fblike]