Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hij hoort iemand schreeuwen uit een verlaten huis en trapt deur open – vindt vermiste dochter onder het bloed

Het recht in eigen handen nemen is iets waarvan men zegt dat we het nooit moeten doen.

Maar wat als het leven van iemand van wie je houdt in gevaar is en de politie niet in de buurt is? Wat zou je doen?

Toen de moeder Bethany Arceneaux, 29, drie dagen vermist was, was de familie er klaar mee om langer op de politie te wachten.

Dankzij een getuige wist de familie dat Bethany was ontvoerd door haar vriend, maar ze wisten niet waar heen hij haar had genomen.

Wat ze echter niet wisten – is dat de ex erg gevaarlijk was.

Hij was in het verleden vaker gewelddadig uit de hoek gekomen en had een contactverbod gehad, en daarom wist de familie dat de tijd drong om haar te vinden.

Een collega van Bethany had de 29-jarige vrouw wanhopig zien toeteren terwijl ze uit haar auto in een parkeergarage werd getrokken.

De man die Bethany uit haar auto trok was haar ex, die ook de vader is van hun tweejarige zoon.

Haar collega rende naar de auto en Bethany schreeuwde het uit van de paniek – en ze vroeg haar de baby te pakken, wat de collega deed.

Toen reed de ex snel weg met Bethany in de auto.

Het incident werd gerapporteerd, maar de familie werd boos dat de politie haast geen moeite leek te doen om Bethany te vinden.

En toen besloten ze het recht in eigen handen te nemen.

Verschillende sporen leidden naar een tip over een verlaten huis dat niet ver stond van de plek waar de auto van de ex was gevonden. Zes familieleden van Bethany, samen met buren en vrienden, gingen er gelijk naartoe en hoorden al snel geschreeuw van een stem die ze kenden.

Bethany’s broers trapten de deur open en wat ze zagen was erger dan ze zich hadden kunnen voorstellen.

Recht voor de ogen van de broers stond de ex die Bethany aan het steken was met een mes. Bethany zat onder het bloed en schreeuwde het uit. Ze stond op het punt haar leven te verliezen.

Bethany´s neef wist precies wat te doen op dat moment. De neef had een pistool en zonder twee keer na te denken richtte hij het op de ex en schoot hem ter plekke neer.

Bethany was zwaargewond maar dankzij de genade van god overleefde ze het. Volgens de CNN, kreeg geen familielid een boete of straf aangezien het duidelijk een daad van zelfverdediging was en een actie om iemands leven te redden.

Dit is een verschrikkelijk verhaal dat misschien een hoop emoties teweeg brengt maar het belangrijkste is dat Bethany overleefde en moeder voor haar zoon kan blijven.

Dankzij haar familie en hun doorzettingsvermogen leeft Bethany nog. Niks is sterker dan de bloedband. Deel als je het daarmee eens bent.
[fblike]