Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hij hoort geschreeuw uit een brandende auto. Na een uur vind hij een dier.

De Amerikaanse staat Californië wordt op het moment geteisterd door ernstige bosbranden. Het is niet niks: tienduizenden mensen moesten worden geëvacueerd, er zijn 79 doden gevallen en duizenden mensen zijn nog vermist.

Het zijn niet alleen mensen die van deze vreselijke natuurramp last hebben, ook voor dieren en ecosystemen is het desastreus.

Fotograaf Douglas Thron besloot om met een camera naar de zwaar getroffen stad genaamd Paradise te gaan om de verwoesting op beeld vast te leggen. Iets speciaals gebeurde toen hij hier was. Tegen The Dodo vertelde hij dat het iets was dat hij nog nooit had gezien.

Samen met Shannon Jay ging hij de verwoesting doorzoeken om te kijken of er dieren waren die hun hulp nodig hadden.

Ze navigeerde door de straten van het verwoeste stadje en kwamen uiteindelijk bij een auto terecht, waar geluiden van een dier onder vandaan kwamen. Met een camera in de hand besloten ze om nader te onderzoeken.

Al snel besefte de twee dat de vreemde geluiden die onder de auto vandaan kwamen, afkomstig waren van een kat. Na deze ontdekking begon Shannon onmiddellijk aan een uur durende reddingsmissie, waarvoor hij nu wordt geprezen.

Volgens Shannon gaat het goed met de kat, ondanks de omstandigheden. De kat is direct naar een dierenziekenhuis gebracht. De dierenartsen waren ervan overtuigd dat de kat snel weer volledig genezen zal zijn.

Hieronder kun je de video van de redding bekijken. Voel je vrij om het artikel op Facebook te delen, als je denkt dat deze dierenhelden het verdienen om geëerd te worden voor hun daden.