Search
Close this search box.

Hij brengt een patiënt naar zijn kamer – maar wat de camera vastlegt gaat rond als een lopend vuurtje

We leven in tijden waar empathie en zorg voor anderen schaars is geworden. Ten minste, als we moeten geloven wat op het nieuws wordt gezegd. Terwijl de wereld vaak een donkere plek kan zijn, is er ook heel wat hoop rondom ons.

Zoals de verpleger Lindon Beckford. Hij heeft een hart van goud en de stem van een engel.

Al meer dan 30 jaar helpt Lindon met het motiveren van patiënten in een ziekenhuis in Boston.
Zijn job bestaat er grotendeels in om patiënten te transporteren van hun kamer naar de operatiezaal, en terug.

Omdat de weg naar de operatiekamer vaak een van de meest ontmoedigende trips is die een persoon kan maken, speelt Lindon daarin een belangrijke rol. En dat doet hij al tientallen jaren op een gracieuze manier.

Lindon is altijd goedlachs. Hij weet maar al te goed hoe bang en angstig patïenten kunnen zijn onderweg naar het operatiekwartier. En het is daarom dat hij patiënten altijd begroet met “Mijn naam is Lindon, en ik ben je chauffeur.”

Naast de fantastische warmte en liefde die hij iedereen toont, zingt Lindon nog eens voor hen daar bovenop. In de video hieronder, die door een half miljoen mensen werd gedeeld, volgt een reporter hem in het ziekenhuis. En het moment waarop Lindon begint te zingen voor de patiënten, gaat recht naar mijn hart.

Mensen zoals Lindon maken de wereld een betere plek. Ik hoop dat dit verhaal ons inspireert om mensen met warmte en respect te behandelen. Het kost je letterlijk niks. En als je nog eens een prachtige stem hebt waarmee je kan zingen, dan genees je er nog eens een ziel mee ook.

Deel aub het verhaal van Lindon en vertel iedereen dat de wereld een warmere plek is dan dat we denken.
[fblike]