Search
Close this search box.

Hierom ontvang je nep-vriendschapsverzoeken op Facebook – en zo hou je ze tegen

Duizenden Facebook-gebruikers hebben de afgelopen weken rare nep-vriendschapsverzoeken ontvangen.

Heel vaak lijken deze valse profielen te behoren tot schaars geklede vrouwen.

Nu moedigt Facebook iedereen aan om nep-accounts te melden – terwijl het bedrijf ons tegelijkertijd een eenvoudige truc biedt om dit type vriendschapsverzoek in de toekomst te vermijden.

Het lijkt erop dat het idee is om mannen te lokken om contact te maken met onbekende vrouwen door hun vriendschapsverzoek te accepteren.

Ze willen dat de persoon in kwestie klikt op een link naar een site die meer bezoekers wil.

Of een verzoek om valse vrienden kan deel uitmaken van een geavanceerdere fraude, waarbij zwendelaars proberen je persoonlijke gegevens te achterhalen of uw account te kapen.

Zo kan je voorkomen dat je valse vriendschapsverzoeken ontvangt:

Veel mensen vinden het echt vervelend om keer op keer valse vriendschapsverzoeken te krijgen.

Facebook moet nog een manier vinden om de oorlog tegen deze hackers volledig te winnen.

Het is echter mogelijk om vriendverzoeken zelf te blokkeren – iets dat Facebook aanbeveelt aan al zijn gebruikers.

Onder je privacy-instellingen op Facebook kun je ervoor kiezen dat alleen vrienden van vrienden je vriendschapsverzoeken kunnen sturen.

Hiermee wordt voorkomen dat iemand die niet ten minste één gemeenschappelijke vriend heeft, je een vriendschapsverzoek stuurt. Het vereist echter dat geen van je vrienden een verzoek van een nepprofiel heeft geaccepteerd.

Facebook zegt dat het één miljoen nep-accounts per dag verwijdert. Dit omvat profielen die ze duidelijk kunnen detecteren door gebruik te maken van valse profielnamen, bijvoorbeeld door de naam en afbeeldingen van iemand anders te gebruiken.

Als je een account wilt melden, voer je het betreffende profiel in en klik je op de drie stippen links onder aan de omslagfoto en klik je op de link.

Laten we deze informatie delen zodat meer mensen deze truc kunnen leren om nep-vriendenverzoeken in de toekomst te voorkomen!
[fblike]