Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het zijn de zeldzaamste drielingen in de wereld: kijk hoe ze er nu uitzien na een historische operatie

Ouders Amy en Mike Howard hadden de schok van hun leven al gekregen toen ze ontdekten dat ze een drieling verwachtten.

Het paar had de drieling op een natuurlijke manier verwekt, zonder IVF, wat hoogst ongebruikelijk is.

Maar toen hun zonen Hunter, Jackson en Kayden eindelijk arriveerden, werd duidelijk dat ze een bijzonder zeldzame verzameling broers en zussen waren.

Sterker nog, hun speciale uiterlijk maakte ze 1 op 500 biljoen!

De drie werden geboren met hetzelfde zeldzame geboorteafwijking.

Artsen merkten dat Hunter en Jackson, die identiek zijn, schedels hadden die verder dan normaal achter in hun hoofd lagen. Hun broer Kayden had een puntig voorhoofd en had een driehoekig gevormd hoofd.

De aandoening wordt craniosynostosis genoemd. Het is een zeer zeldzame aandoening waarbij de botten in de schedel van een baby te vroeg samensmelten. Craniosynotosis komt alleen voor bij 1 op 2.500 geboorten, dus het feit dat alle drie van deze trio’s de aandoening hebben was uiterst zeldzaam.

“De kans was 1 op 500 triljoen om een drieling te zien die op deze drie leken,” vertelt neurochirurg Dr. David Chester Inside Edition.

Dr Chester legt uit dat de aandoening ernstige gevolgen heeft als deze niet wordt behandeld.

“Je schedel bestaat uit platen, het is geen enkel bot. Als de naden te vroeg samenkomen, kunnen de hersenen onder druk komen te staan, “legt hij uit. “Dat kan schadelijk zijn voor de hersenen, het zicht, en dus het leven van het kind.”

Hij voegt eraan toe: “Het is niet onmiddellijk levensbedreigend, maar het kan zware gevolgen hebben.”

En dus, toen de drie slechts 11 weken oud waren, ondergingen ze een correctionele operatie.

Mike en Amy wachtten angstig gedurende een periode van twee dagen, omdat elk van hun pasgeborenen hun operatie onderging.

“Ik was heel geschrokken”, zegt Mike. “Elke keer dat ze je baby moeten opereren, ben je van je stuk gebracht.”

Herstel
Tijdens drie afzonderlijke operaties knipten de chirurgen een strookje bot uit om de gesmolten naad in de schedel van elke baby te verwijderen.

Opnieuw schreven de broers en zussen geschiedenis, omdat het de eerste keer was dat een operatie werd uitgevoerd op een drieling.

Gelukkig was de drieling veerkrachtig en waren ze slechts 2 dagen na hun operaties weer thuis!

De drielingen zijn uitgerust met op maat gemaakte orthopedische helmen om hun schedels in een meer typische vorm te helpen vormen.

“Het kostte ze een beetje tijd om zich aan te passen, maar ze geven me geen problemen om ze af te doen of op te zetten”, legt Amy uit.

Zie Amy en Mike praten over de operatie van de drieling in de clip hieronder:

[fblike]