Search
Close this search box.

Het verhaal van de dakloze Johnny laat ziet waarom iedereen een veilig thuis verdient

Helaas lijkt het alsof de hoeveelheid daklozen in de wereld maar blijft groeien.

En dit betekent verdrietig genoeg dat er steeds meer kwetsbare mensen op straat slapen, bedelen, en elke dag vechten om in leven te blijven.

Veel mensen kiezen ervoor de andere kant op te kijken en deze mensen te negeren omdat het op hen geen effect heeft.

Anderen doen hun best om te helpen, ieder op een eigen manier. Sommigen doen dat door geld te doneren, anderen sluiten zich aan bij organisaties die eraan werken om dakloosheid te verminderen.

Johnny Servantez was een van de velen die gewoonlijk de andere kant op keek en weigerde om bedelaars geld te geven.

Maar toen zag hij Johnny Rhodes.

De dakloze man zat buiten een vlooienmarkt in Indianapolis in de Verenigde Staten en het was duidelijk dat onmiddellijk hulp nodig had.

Hij zag er niet uit zoals andere daklozen in deze regio – Johnny had nog nooit zo´n slecht geval gezien.

Toen Johnny Servantez een blik worp op de man, kon hij niet eens inschatten hoe slecht zijn conditie was. Was hij gewoon erg dun? Ondervoed? Of echt op het punt van verhongering?

Johnny was zo geraakt door wat hij zag dat hij zijn eigen principe om nooit geld te geven aan bedelaars doorbrak en wat geld achterliet.

Hij nam een foto van de man, die Johnny Rhodes heet, en postte die op zijn Facebook pagina.

In de tekst bij de foto moedigde Johnny mensen aan die in de buurt woonden om een bijdrage te doen, door of geld of eten achter te laten.

De foto verspreidde als een lopend vuurtje het en kwam ook onder ogen van de laatste persoon waarvan je het je kunt voorstellen – Johnny Rhodes zijn broer.

“Ik ben er echt ziek van,” vertelde broer Danny Rhodes aan RTV6. “Ik kan niet functioneren wetende dat iemand op deze manier leeft en er zo slecht uit ziet.”

Danny had zijn broer al zeven jaar niet gezien. De twee broers waren elkaar uit het oog verloren nadat hun moeder was overleden.

Toen Danny zijn broer zag en zag in welke staat hij was, wist hij dat hij moest helpen. Maar toen ze hem gingen zoeken, zat Johnny niet meer op zijn gebruikelijke plek.

Gelukkig wisten op dit moment al zo veel mensen in de lokale gemeenschap wat er gaande was, en ze wilden allemaal helpen. Een vriend van de familie, Amy Renae Smith, maakte online een pagina waar mensen het konden laten weten als ze iets wisten over waar Johnny was.

Na veel zoeken werd Johnny eindelijk gevonden en kon hij herenigd worden met zijn broer Danny.

“Hij kreeg twee maaltijden, een douche, schone kleren, een eigen kamer waar het rustig was, een groot bed, tv, koelkast, Pepsi en wat restjes,” vertelde Amy aan RTV6. “Hij is veilig en rust uit.”

Het is echt geweldig om een verhaal te horen met een goede afloop.

Niemand verdient het om op de straat te leven en honger te hebben – ongeacht hun situatie of welk land ze wonen.

Like en deel dit verhaal als je ook vindt dat alle mensen een veilig thuis verdienen!
[fblike]