Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het grootste dierenofferfestival ter wereld begint in Nepal met de dood van meer dan 3.500 Buffels

Het Gadhimai-festival begon vandaag in Nepal en begon bij het ochtendgloren met de slachting van zo’n 3.500 buffels.

Het festival, dat voor het laatst werd gehouden in 2014, wordt gehouden ter ere van de hindoegodin Gadhimai en staat bekend als het grootste evenement voor dierenoffers.

Samen met buffels, worden andere dieren gedood als onderdeel van de procedure. Dan hebben we het over geiten, varkens, kippen, ratten en duiven.

Campagnevoerders voor dierenrechten vieren een record lage dodental – tot 200.000 dieren in 2014, volgens AFP – dankzij hardhandig optreden door diergroepen en Indiase wetshandhaving.

Op zijn hoogtepunt in 2009 kwamen er ongeveer 500.000 buffels, geiten, duiven en andere dieren om het leven, wat aanleiding was voor protesten die erop gericht waren het aantal te verlagen of dat het evenement helemaal moest worden gestopt.

Echter, duizenden dieren zijn nog steeds voorbestemd voor de dood in de loop van de volgende twee dagen.

Het evenement begon met de ceremoniële slachting van een geit, rat, kip, varken en een duif, waarna een lokale sjamaan bloed uit vijf punten van zijn lichaam offerde.

Birendra Prasad Yadav van het festivalorganisatiecomité vertelde AFP: “De offers zijn vandaag begonnen … We hadden geprobeerd het niet te steunen, maar mensen hebben vertrouwen in de traditie en zijn hierheen gekomen met hun aanbod.”

De Humane Society International zei in een persbericht dat sommige van zijn leden de hoofdpriester van de Gadhimai-tempel, Mangal Chowdhury, hadden gepleit om het moorden te stoppen, maar hij ‘weigerde te handelen’ – ondanks het feit dat de Gadhimai Temple Trust had beloofd dieren te verbieden voor opoffering in 2015 nadat het laatste festival plaatsvond ‘.

Alokparna Sengupta, algemeen directeur van Humane Society International / India, zei vanaf het festival: “Hier bij het Gadhimai-offer zijn is een van de meest deprimerende en uitdagende ervaringen uit mijn leven.

“Het lijden van deze dieren is zo verontrustend dat ze vermoeiende reizen hebben doorstaan ​​om hier te komen en worden geparadeerd voor een schokkende menigte omdat ze overal om hen heen zien hoe andere dieren één voor één worden onthoofd.”

Tanuja Basnet, directeur van Humane Society International / Nepal, die ook getuige was van de slachting, zei: “Dergelijke scènes van dierenleed zijn een vlek op de internationale reputatie van Nepal. Er is geen rechtvaardiging voor deze massamoord en het is echt hartverscheurend om te getuigen, vooral wetende dat de Tempel zijn belofte had kunnen en moeten houden om deze dieren te helpen.

“Het is aan dierengroepen zoals HSI, FAWN, PFA en anderen overgelaten om het afgelopen jaar tussenbeide te komen en mensen aan te sporen geen dieren te brengen voor opoffering. Als we niet hadden gehandeld, zou het leven van vele duizenden meer dieren zijn verspild.

“Maar het is nu tijd voor de Nepalese regering om op te treden en een verbod op dierenoffers in te voeren, zodat dit de laatste keer is dat we zulke gruwelen bij Gadhimai zien.”
(Bron: LADbible)