Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hert verdrinkt in bevroren meer, maar word op het laatste moment gered door helden waarvan je het niet verwacht.

Wanneer de winter aanbreekt, het slechte weer meebrengt, kan de grond gevaarlijk worden.

Dit geldt vooral als het om wegen gaat. De afstanden moeten zorgvuldig worden bewaakt en de snelheid moet te allen tijde worden gecontroleerd. Zo niet, dan kan het gemakkelijk slecht aflopen.

Natuurlijk zijn niet alleen de wegen een dodelijke valstrik.

Zelfs meren en rivieren kunnen gevaarlijk zijn voor zowel mens als dier. Men moet altijd onthouden nooit alleen op het ijs uit te lopen. Als u een ongeluk zou krijgen, is er niemand om u te helpen, en het is een gevaarlijk korte tijd voordat het invriezen van water fataal kan zijn.

Als je ooit ijs hebt gebroken en in ijskoud water bent gevallen, weet je hoe moeilijk het is om er weer uit te komen.

Natuurlijk worden mensen vaak vooraf gewaarschuwd voor gevaarlijke gebieden, terwijl dieren over het algemeen geen idee hebben of het veilig is om niet op ijs te lopen.

Helaas kan het vaak erg moeilijk zijn om dieren in nood te helpen wanneer ze in het water zijn gevallen.

Neem het verhaal in dit artikel, toen een hert door het ijs in Rusland viel. Gelukkig waren er jagers in de buurt die het dier zagen vechten voor zijn leven.

Het klinkt misschien niet waarschijnlijk; jagers die het leven van een dier redden, maar bij deze gelegenheid is het gebeurd.

Het hert was door ijs gevallen op het bevroren meer van Barguzen, in de buurt van Ulan-Ude in het oosten van Siberië, Rusland. Vier mannen werkten samen om genoeg ijs weg te snijden om het hert vrij te krijgen. De redding duurde vier uur.

Aleksej Baluey, die het hele ding filmde, is te horen zeggen: “We moeten het uit de kou halen”. De jagers masseerden het dier om de bloedcirculatie te verbeteren, terwijl ze wisten dat het een race tegen de klok was om zijn leven te redden.

Het was in een nabijgelegen schuur dat ze het hert droogden en probeerden hem in leven te houden.

Ze voedden het hertenvet en de kool, samen met 150 millimeter wodka om het van binnenuit te verwarmen.

Toen het wezen sterk genoeg was, brachten ze hem het bos in en bevrijdden hem.

Bekijk hier de video van de redding: