Zoek
Sluit dit zoekvak.

Heldhaftige politiehond helpt agent bij het redden van 3 puppy’s

We horen vaak verhalen van heldhaftige mensen die dieren in nood redden. Maar ook dieren kunnen helden zijn, zoals dit verhaal bewijst.

Het begon allemaal toen 3 schattige puppy’s ontdekt werden in een afgelegen dorpje in Atlanta in de Amerikaanse staat Georgia.

Politiehond Tek was samen met zijn collega-agent Jordan Ennis op patrouille toen ze plots op iets zeer ongewoon botsten: drie kleine verlaten pups die in een afvalberg lagen.

De arme pups lagen dicht bij elkaar om warm en comfortabel te blijven, maar ze zagen er echt triest uit.

De redding
De agent wist onmiddellijk dat hij de kwetsbare pups in veiligheid moest brengen. Maar wat echter meteen zijn aandacht trok was hoe zijn partner Tek direct wist wat ze moesten doen, zonder het hem te moeten te tonen.

Toen Jordan voorzichtig de pups opnam en ze naar de politiewagen bracht, bleef de hond nauwkeurig toezien of alles goed verliep.

Eenmaal ze allen in de auto zaten, sprong ook Tek in de wagen en bleef hij dicht zitten bij zijn nieuwe maatjes, net als een vader!

Het blijft wel nog onduidelijk hoe de puppy’s achtergelaten werden en door wie. Zeker op zo’n afgelegen locatie. Wat wel zeker is, is dat wie zoiets doet, een echte barbaar is.

“Jordan wist dat niemand hen zou komen redden, dus besloot hij om samen met Ket de politiehond de puppy’s naar het politiekantoor te brengen waar ze meteen geadopteerd werden door collega’s,” schreef Georgia’s Departement van Publieke Veiligheid op Facebook. “Een agent weet nooit wat hij zal tegenkomen tijdens een shift, maar een dag waar puppy’s worden gered is altijd een mooie dag!”

Wat een lief en perfect einde voor deze onfortuinlijke mooie diertjes. Dankzij agent Jordan en Tek de politiehond konden deze lieve puppy’s een nieuwe thuis vinden. Deel als je hen steunt!