Search
Close this search box.

Heldhaftige hond wil brandend huis niet verlaten omdat hij 4 vrienden moest beschermen die nog binnen waren.

Voor zij die denken dat katten en honden niet met elkaar kunnen opschieten, stellen we je de hond genaamd Leo voor. Leo, de prachtige Jack Russel mix uit Melbourne, Australië, riskeerde zijn leven om vier pasgeboren katjes te beschermen.

Leo woonde samen met de vier katjes in het huis van zijn eigenaar in Melbourne, maar op een avond brak er brand uit en de vlammen vulden het hele huis.

De familie en een van hun andere honden slaagden erin om te ontsnappen. Maar Leo vluchtte niet uit het brandende huis weg. Hij bleef achter om de vier katjes te beschermen.

Toen de brandweermannen het huis betraden, zagen ze de kleine Jack Russel bewusteloos op de grond liggen.

Wanneer ze de kleine hond opraapten, merkten ze dat de vier katjes onder hem lagen. De kleine hond zat lang zonder zuurstof voordat de brandweermannen hem en de katjes in veiligheid konden brengen.

De brandweermannen brachten Leo zuurstof toe en de kleine hond was gered – alsook de vier katjes. Die dag begon hij nog als een gewoon huisdier, maar later wandelde hij het brandende gebouw naar buiten als een held.

Wat een ongelofelijke hond! We denken dat hij nu wel een dikke steak verdiend heeft! Dat is het minste wat je kunt doen voor deze held.