Search
Close this search box.

Hart gebroken oude man zoekt familie om kerst mee te vieren, maar niemand bied zich aan.

Kerstmis is een tijd van liefde en vriendschap – en een huis vol volwassenen en kinderen, familie en vrienden allemaal samen om het vakantieseizoen te vieren en te genieten van elkaars gezelschap.

Maar helaas heeft niet iedereen gezelschap om het vakantieseizoen mee te vieren. Verdeelde families, dakloze mensen en ook gepensioneerden die hun dierbaren hebben verloren worden vaak vergeten.

Kerst wordt al snel een pijnlijke herinnering aan hoe stil en eenzaam hun dagen zijn, en dit hartverscheurende verhaal uit Duitsland is daar een voorbeeld van.

Maar het verhaal is ook een voorbeeld van wat Kerst zo mooi maakt: het geven van liefde en er zijn voor de medemens. Niemand moet deze kerstdagen alleen doorbrengen.

Het was in een winkel in Berlijn dat er een handgeschreven briefje op het gemeenschapsbord was geplakt.

De Schrijver, een oude man, die was gepensioneerd en ook nog eens weduwnaar was, vroeg om gezelschap met Kerst.

“Waar kan een alleenstaande, eenzame gepensioneerde weduwnaar een plekje vinden om Kerst door te brengen? Ik woon al 50 jaar in mijn eigen huis in Zehlendorf en nu woon ik in Wilmersdorf” stond er op het hartverscheurende briefje.

Het duurde niet lang voordat een jonge vrouw het briefje op het bord zag hangen.

Ze nam een foto van het briefje en deelde het op Facebook in de hoop dat er nog een paar goede zielen waren die de man wat gezelschap konden geven.

“Toen ik dit las brak mijn hart,¨ schrijft de vrouw in haar bericht: ¨Misschien ziet iemand dit en kan zijn wens vervullen.¨

Gelijk stroomden de reacties binnen.

Het bericht over de eenzame man werd duizenden keren gedeeld.

Al snel waren er duizenden families die de man een thuis boden om te bezoeken.

Ze openden hun huizen en hun harten – en dankzij hun generositeit heeft deze man enorm veel uitnodigingen om uit te kiezen voor Kerst!

Hij kan genieten van warmte, liefde en heerlijk eten dat zo bij Kerst hoort… maar bovenal, hij zal omringd zijn door gezelschap.

Zoals het hoort.

Niemand moet alleen zijn met Kerst – en ik denk dat dit verhaal precies toont wat Kerst zo mooi maakt.

Deel dit hartverwarmende verhaal met je vrienden op Facebook als je het daarmee eens bent!