Search
Close this search box.

Gruwelijke ontdekking: Kitten vastgelijmd op snelweg. Politie verdacht het baasje.

Een medewerker van het Leger des Heils uit Oregon, een zekere Chuck Hawley, was onderweg naar het werk toen hij een donkere schaduw opmerkte op de weg. Eerst dacht hij dat het een doos was.

Maar de bestuurder besloot om een kijkje van dichtbij te nemen. En wat ze vaststelden was vreselijk, het was namelijk een jong katje. Hij kon niet begrijpen waarom het katje bleef vastzitten op de weg, en waarom het niet bewoog. De reden is gewoonweg hartverscheurend. Ontzettend veel mensen in de wereld zijn furieus.

Nat en bevroren
Toen de man uit zijn wagen sprong en het katje probeerde vast te pakken, besefte hij dat het bedekt was onder de lijm.

“Het is een katje die rechtop zat, en trilde als een blaadje. En een of andere kl****ak had lijm aan zijn pootjes gesmeerd en het vastgemaakt langs de kant van de weg,” schreef Chuck in een bericht op Facebook.

“Ze was nat en aan het bevriezen, en letterlijk vastgelijmd langs de kant van de weg. En NIEMAND STOPTE.”

Het 5-weken oude katje had ook lijm in haar hals en lichaam maar vooral rond haar pootjes en staart.

Naaldwonden
Chuck probeerde de lijm te verwijderen met afwasmiddel en daarna nam hij het doodsbange kitten naar een dierenkliniek waar medewerkers speciale mineraalolie moesten gebruiken om de lijm te verwijderen. Ze vonden ook een snee in haar nek. Iemand had geprobeerd een dunne koord rond haar nek te spannen.

Sticky, zo heet het katje, woont nu bij Chuck, zijn vrouw, hun kinderen en twee honden. Ze is een bekendheid geworden. Chuck’s Facebook bericht heeft miljoenen reacties gekregen, vol schok en verontwaardiging van mensen die niet konden geloven hoe iemand zoiets kon doen. Chuck zegt dat de reacties hem het geloof in de mens teruggeven.

“Voor elke hufter die een kat vastlijmt op straat zijn er 500.000 mensen die zouden stoppen en de kat zouden bevrijden. En het lijkt alsof we alleen maar de slechte dingen horen, maar er zijn heel wat goede mensen,” vertelde hij aan Statesman Journal.

Chuck en zijn familie waren zo geïnspireerd door Sticky en de liefde die dit katje verspreidt in het gezin, dat ze een non-profit-organisatie hebben opgericht om liefde te verspreiden voor degenen die het het meest nodig hebben.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=575446116221542&id=568702570229230&substory_index=0

Dit is waarschijnlijk een van de ergste gevallen van dierenmishandeling die ik ooit heb gelezen. Ik ben zo blij dat er mensen zoals Chuck en zijn familie bestaan.

Deel dit artikel om hulde te brengen aan Chuck de dierenheld!