Search
Close this search box.

Grootmoeder slaat alarm wanneer 4-jarige thuiskomt met een blauw oog, maar niemand geloofde haar.

Volgens mij is er niets onschuldiger dan een onschuldig en jong kind. Het is daarom dan ook onbegrijpelijk waarom iemand een onschuldig kind kwaad durft te doen.

Het verhaal over de 4-jarige Leiliana Wright komt dan ook als een schok aan. Precies uit een horrorfilm. Helaas was deze horror echter waarheid.

Haar grootste probleem was dat mensen het misbruik negeerden. De meesten die zich in een positie bevonden om haar te helpen, deden dat niet, en de weinigen die aan de alarmbel trokken, werden genegeerd.

Maar intussen werd Leiliana het onderwerp van verschrikkelijke mishandelingen.

Toen de politie van Texas eindelijk hun weg vond naar haar huis, vonden ze de 4-jarige Leiliana in de badkamer. Haar moeder zei aan de politie dat ze gevallen was tijdens het douchen.

Leiliana had namelijk blauwe plekken en wonden over haar hele lichaam. Haar rug zat vol striemen veroorzaakt door een zweep.

Een hele reeks van fouten, onbekwaamheid en problemen in het rechtssysteem leidde uiteindelijk tot de dood van de kleine Leiliana, volgens Dallas News.

Meldingen van misbruik
De sociale diensten hadden verschillende waarschuwingen gekregen dat er iets niet juist was in het huis waar Leiliana woonde. Zowel de grootmoeder van het meisje en haar biologische vader hadden al gemeld dat Leiliana misbruikt werd.

Mensen van de sociale diensten bezochten het gezin, net voor haar dood in maart 2016.

Ze zagen echter geen problemen in de manier waarop ze leefde, en dus lieten ze de 33-jarige moeder Jeri Quezada toe om te blijven zorgen voor haar en haar jongere broer.

Maar achter de schermen was alles verre van goed.

Na haar dood heeft de politie en familie hartverscheurende foto’s vrijgegeven van de vreselijke mishandelingen die ze moest ondergaan net voor haar dood.

De vriend van haar moeder, Charles Phifer (36), werd beschuldigd van moord. Als hij schuldig wordt gevonden, riskeert hij een levenslange gevangenisstraf.

Verenigde Staten in rep en roer
De hele zaak wordt nauw opgevolgd in de Verenigde Staten, maar vooral de staat Texas staat in rep en roer door de zaak.

De rechtszaak komt eraan, en de politie heeft gruwelijke details over de mishandelingen vrijgegeven.

Naast verschillende andere vreselijke dingen werd ze vastgebonden in een kast, maar wel zodanig, dat ze niet kon neerzitten. Ze werd ook soms bij de keel gegrepen en zo opgetild door Phifer. Daarna gooiden ze ze in de kast. Ze zou verschillende keren per dag gebraakt hebben voor haar dood.

Brad Makovy van de Gran Prairie politie was een detective die speurde naar kindermishandelingen en onderzocht de zaak in 2016. Hij was aanwezig bij de autopsie en beschreef de verwondingen als “het ergste wat ik ooit heb gezien bij een kind.”

Iedereen huilt
Verpleegsters en politiemensen konden zelfs de tranen niet bedwingen na het zien van Leiliana’s lichaam.

Toen sergeant Makovy zijn getuigenis aflegde tijdens de rechtszaak, beschreef hij hoe hij moeder Jeri Quezada ondervraagde. Ze twijfelde eerst om te praten, maar nu dat ze mogelijks 50 jaar achter de tralies kan belanden, heeft ze haar vriend geïdentificeerd als een drijvende kracht in de illegale smokkelhandel.

Moeder had rust nodig
Quezada vertelde de politie dat ze Leiliana alleen liet bij haar vriend omdat ze gefrustreerd was met haar dochter en even rust nodig had. Ze ging eten bij haar moeder en had haar dochter alleen gelaten bij Phifer.

Toen ze thuiskwam gebruikte ze heroïne en vroeg ze naar Leiliana. Phifer antwoordde dat het kind opgesloten zat in de kast.

Hij beweerde dat ze was gevallen in de douche.

De grootmoeder van Leiliana, Adeline Carr, was de eerste persoon die de politie verwittigde. Ze getuigde donderdag voor de rechtbank en vertelde hen dat het meisje soms bij haar verbleef. Ze beschrijf ook hoe schuchter Leiliana was.

“Ze was bang van elk vreemd of luid geluid,” zei de grootmoeder.

Volgens haar was Leiliana stil en verlegen, het meisje die staarde en niets zei.

Leiliana’s dood leidde tot een hele reeks ontslagen van hoge functionarissen in de sociale dienst en kinderbescherming.

Het debat die reguleert hoe sociale diensten moeten omgaan met vermoedelijke kindermisbruik blijft lopen.

Geen enkel kind zou mogen lijden zoals Leiliana deed. Het doet mijn bloed koken dat niemand op tijd reageerde om het onschuldige kind te redden.

Kinderen die mishandeld of misbruikt worden hebben mensen nodig in hun omgeving die weten wat er gaande is. DAAROM: Doe iets!

Jammer genoeg, wanneer mensen vermoeden dat er iets niet juist is, ondernemen ze niets. Ze denken alleen aan het gevolg wat er zou gebeuren wanneer ze verkeerd zijn, of hoe tussenkomen het kind kan schaden.

Ik hoop dat Leilian’s verhaal meer mensen zal aanmoedigen om oplettend te zijn en op te komen wanneer het fout loopt!

Rust in vrede, kleine engel.