Search
Close this search box.

Graaf een gat en gebruik een oude band – hoe je je tuin kunt transformeren met deze ingenieuze truc

Tientallen jaren lang lagen ze op straat of in de vuilnisbelt, maar de laatste jaren is het een steeds populairdere praktijk geworden om oude banden te recyclen. Ja, in plaats van ze weg te gooien of ze gewoon te laten liggen, gebruiken mensen ze nu om prachtige tuinspullen te maken die barstensvol leven zitten.

Ja, dat lees je goed. Oude banden zien er op het eerste gezicht misschien armoedig uit, maar met een beetje fantasie kunnen ze in prachtige tuinvijvers worden veranderd!

Je hebt niet veel materiaal nodig en het is iets dat iemand in zijn eigen huis kan doen – het is zelfs mogelijk om een ​​beetje met het ontwerp te spelen, afhankelijk van wat bij je smaak past. En het beste van alles: door de biodiversiteit in je tuin aan te moedigen, kun je het ecosysteem veerkrachtiger maken.

Neem een ​​kijkje bij de onderstaande tips en zie zelf hoe verschillende mensen hun tuinen hebben verbeterd met deze prachtige vijvers. Als je klaar bent, ben je meer dan welkom om dit artikel te delen om je vrienden en familie op Facebook te laten zien!

Wat je nodig hebt

 • Een grote band
 • Stenen in verschillende vormen en maten
 • Een schep
 • Een decoupeerzaag
 • Plastic stofplaat
 • Grind en zand
 • Wat moeten we doen
 • 1. Begin met het graven van een gat in de grond van dezelfde grootte als de band. Controleer regelmatig of de band perfect in het gat past en leg hem dan op zijn plaats.

  2. Snijd de bovenkant van de band met behulp van de zaag zodat deze een dunne rand wordt, zoals hieronder te zien is:

  https://twitter.com/design4your/status/691058186175012868/photo/1

  3. Bedek nu de band in de stofhoes. Duw alle onderdelen goed naar beneden en zorg ervoor dat deze de hele band bedekt zonder open ruimtes of openingen te verlaten.

  4. Neem het zand en stapel het op de binnenkant van de band om het op zijn plaats te bevestigen. Leg grind op de top van het zand en druk het naar beneden met de achterkant van de schop zodat de twee materialen op elkaar blijven liggen.

  5. Nu voor het leuke gedeelte: Decoratie! Hier kan je creatief zijn met stenen in verschillende vormen en maten om het je eigen persoonlijke toets te geven. Als je klaar bent, kun je de vijver verfraaien met groen, planten en bloemen door ze in de grond rond de rand van de band te planten.

  6. Last but not least, neem een ​​waterslang en vul het gat met water. Je prachtige tuinvijver is nu klaar!

  https://twitter.com/MaramaniPlans/status/968055833790697472/photo/1

  Het beste deel is dat je je vijver echt uniek kunt maken.

  Je kunt kiezen tussen verschillende stenen, planten en bloemen. Je kan kleine ornamenten of beelden gebruiken, profiteren van verlichtingsarmaturen of lampen. Je kunt zelfs kleine vissen in het water doen en je eigen bloeiende ecosysteem creëren.

  Overigens, je moet het water van tijd tot tijd vervangen, dus houd het in de gaten wanneer het te vuil wordt.

  https://twitter.com/CraftingByHolid/status/680141884690399233/photo/1

  Als je wat extra ruimte in je tuin hebt, is dit het perfecte project om deze zomer te proberen.

  Deel deze truc alstublieft met iemand waarvan je denkt dat hij of zij het zal waarderen!
  [fblike]