Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gorilla vindt de liefde van zijn leven in de dierentuin. Het is zo bijzonder om te zien!

De dierenwereld is erg fascinerend en blijft ons keer op keer maar weer verbazen. Zoveel interessants om te leren en ontdekken. Chimpansees en hun gedrag zijn daar een goed voorbeeld van, zoals je in de onderstaande video zal zien. De chimpansee is een Afrikaanse mensaap. Zijn nauwste verwant is de dwergchimpansee of bonobo. Beide chimpansees worden beschouwd als de nauwste nog levende verwanten van de mens. Sommige wetenschappers beschouwen de relatie tussen mens en chimpansee op basis van DNA-onderzoek als nauw genoeg om de chimpansee en de bonobo net als de mens in het geslacht Homo te plaatsen

Het kan er soms blijkbaar romantisch aan toegaan in de Engelse Twycross Zoo, gelegen in de buurt van de stad Leicester. Dat bewijzen de haarloze chimpansee Jambo en zijn vriendinnetje. De twee chimpansees zijn dol op elkaar en dat laten ze ook regelmatig blijken. Jambo, het haarloze mannetje, is helemaal in zijn nopjes met zijn vrouwelijke maatje. Hij streelt haar voet en legt zijn arm om haar nek, waarna ze elkaar kusjes geven.
Het vrouwtje kan Jambo’s verleidingen duidelijk niet weerstaan en slaat al snel haar armen om hem heen. Vervolgens knuffelt en kust het stel volop, wat een prachtige dierenliefde. Het is ook een goed voorbeeld dat verschillen in kleur niets uitmaken. Je vraagt je mischien af waarom Jumbo geen haar heeft. Hij wordt ook wel eens de ‘naakte chimpansee’ genoemd. De aap heeft last van alopecia, en heeft daarom last van haaruitval. Dit heeft de aap als sinds zijn adolescentie en inmiddels is het dier 35 jaar. Zijn verschil heeft niks uitgemaakt, aangezien Jumbo het alpha mannetje van het verblijf is.

Bekijk het zelf in de onderstaande video. Als je het een toffe video vindt, vergeet dan niet het artikel te delen met je vrienden en familie op Facebook!