Search
Close this search box.

Gorilla bevalt van kindje en knuffelt en kust hem meteen. Heel bijzonder om te zien!

In april werd er in de Smithsonian’s National Zoo and Conservation Biology Institute in de Verenigde Staten een Westelijke laaglandgorilla geboren. Het was voor het eerst in negen jaar dat een mannelijke laaglandgorilla werd geboren in. Het instituut meldde het goede nieuws op hun eigen website.

Het dier is vanwege stropers en ziektes een bedreigde diersoort geworden, wat een schande is. Naar schatting leven er enkele duizenden nog in het wild. Hopelijk raakt het dier niet uitgestorven in het wild. Gelukkig doen conservering instituten zoals het Smithsonian Conservation Biology Institute hun best om verscheidende soorten in stand te houden.

In de zomer van 2017 werd de 15-jaar oude gorilla Calaya zwanger van Baraka, een 26-jaar oude gorilla. Hun kind heeft de naam Moke, wat uitgesproken wordt als Mo-Key. Dit betekent “junior” in het Lingala. Lingala is een taal die veelal gesproken wordt in de Democratische Republiek Congo, het gebied waar de laaglandgorilla van nature leeft.

De bijzonder bevalling is natuurlijk op beeld vastgelegd, zoals je in de onderstaande video kan zien. In de momenten die volgen zie je de moedergorilla haar zoontje schoonmaken en knuffelen. Het is bizar om te zien hoe menselijk het proces is.

Bekijk zelf de bijzondere video hieronder en deel het met je vrienden en familie op Facebook, als je het net als ons een prachtige video vindt.

Waarschuwing: de video toont beelden van een echte bevalling en is niet voor ieder publiek geschikt