Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gierige man wil met al zijn geld begraven worden – als het zo ver is, verzint zijn vrouw iets geniaals

Zijn hele leven had de man op leeftijd hard gewerkt. Hij wist niet van ophouden, doordat de man gek was op geld. De gierigaard spaarde en spaarde maar, zonder ook maar een cent te veel uit te geven. De bejaarde man hield meer van geld dan van wat dan ook.


Totdat de man op een dag ziek werd. Het bleek foute boel te zijn. De artsen gaven de man niet lang meer te leven. Hij ging snel achteruit. Hij besloot zijn vrouw toe te spreken: “Als ik sterf wil ik dat je al mijn geld naast mij in mijn doodskist legt, zodat ik al mijn geld naar het hiernamaals kan nemen.” “Ik beloof het,” aldus zijn vrouw. Het zou wel betekenen dat de vrouw op haar oude dag een arm leven als weduwe zou hebben.

Korte tijd later stierf de man aan zijn ziekte. Tijdens de begrafenis lag de man languit in zijn kist. Vlak voor de kist werd gesloten door de begrafenisondernemer, plaatste de vrouw een schoenendoos naast haar man.
Haar vriendin vroeg de weduwe vervolgens wat er in de doos zat.
Die antwoordde: ‘Hij wilde begraven worden met al zijn geld, dus heb ik dat in de schoenendoos bij hem gelegd.”
-“Ben je gek?! Heb je die gierigaard begraven met al zijn fortuin?”
“Ja, ik had het hem beloofd. Ik ben een goede Christen, en kan niet liegen. Ik heb hem beloofd dat ik zijn geld bij hem in de kist zou stoppen.”
-“Maar hij was super rijk, hoe is het gelukt om al dat geld in die schoenendoos te krijgen?”
“Dat was inderdaad een probleem,” aldus de weduwe. “Dus ik heb al het geld verzameld, heb het op mijn bankaccount gezet en heb hem een cheque uitgeschreven…”
[fblike]