Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gezin verhuisde naar een ander land, maar lieten hun honden achter.

Een gezin in Amerika besloot om te verhuizen en hun twee honden in een plaatselijk asiel achter te laten. Dat is al vele malen beter dan sommige verhalen die we horen over achtergelaten honden, maar alsnog erg naar voor de hoonden.

Het asiel had geen enkel probleem met het vinden van een nieuw thuis voor het jongere hondje van het gezin, maar ze hadden het een stuk lastiger met de hond genaamd Envy. Envy is een 4-jarige pittbull-mix en hij moest voor een lange tijd in het asiel blijven.

De familie van Envy vertelde niet veel over het achtergrondverhaal van Envy, toen ze hem naar het asiel brachten. Het was echter duidelijk dat Envy niet altijd een goed leven heeft gehad.

https://www.facebook.com/mldsavingnycdogs/photos/a.876381765881428/877180142468257/?type=3

Kabrina Marchant, die Envy in haar gastgezin heeft opgenomen, vertelde aan The Dodo:

“Ze heeft in allerlei weersomstandigheden buiten vastgeketend moeten doorbrengen.”

Kort nadat ze aankwam bij het asiel kreeg Envy een serieuze en besmettelijke longontsteking. Er werd overwogen om de hond in te laten slapen, aangezien er een hoge kans was dat andere honden besmet zouden raken.

Kabrina Marchant en de New York Bully Crew hebben echter net op tijd aangeboden om de zorg van de hond op zich te nemen, waarmee ze het leven van de viervoeter hebben gered.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1115407988618810&set=a.249252178567733&type=3

Sinds Envy in een gastgezin is geplaatst, gaat het een stuk beter met haar. Ze wordt beschreven als een speelse en vriendelijke hond. Katrina is nog op zoek naar een liefdevol thuis waar Envy de rest van haar leven kan spenderen.

Het verhaal van Envy kwam vervolgens in de Amerikaanse media, waarna meerdere mensen hebben aangeboden om de hond te adopteren. Dat snappen we wel al we de onderstaande video zien. Is ze niet prachtig?

https://www.instagram.com/p/BreLiL7ghzc/?utm_source=ig_embed