Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gezin redt walvis. Even later komt de walvis nog even terug om “dankjewel” te zeggen.

Het leven zit vol verrassingen, ten goede en ten kwade. Maar wat voor verrassingen ook je pad kruisen, het is altijd belangrijk om te beseffen dat ze ons iets leren of betere mensen van ons maken. Toen een familie ging zeilen, gebeurde er iets erg onverwachts. Michael Fischbach, de medeoprichter van Great Whale Conservatory, wilde op een dag gewoon even wat gaan zeilen met zijn gezin.

Maar zoals dat vaak het geval is, loopt niet alles zoals verwacht. En dat was nu ook het geval. Tijdens hun zeiltocht zagen ze plotseling een bultrug die in een visnet verstrikt zat. Eerste dachten ze dat de walvis al dood was.

Maar dan gaf de walvis de familie een teken van leven door diep adem te halen door haar luchtgat. Omdat ze in het net verstrikt was, bestond er geen enkele manier om weg te zwemmen. Zo werd ze gedwongen om aan de oppervlakte te blijven waardoor haar leven aan een zijden draadje hing.

Toen besloot Michael een groot risico te nemen om de walvis te proberen redden. Dit was niet meteen de veiligste optie. Gelukkig had de familie een mes bij de hand. Beetje bij beetje probeerden ze het net door te snijden, terwijl andere familieleden de walvis rustig probeerden te houden.

En dan was de walvis eindelijk vrij! Vooraleer weg te zwemmen, voerde de walvis nog een kleine show op om hen te bedanken!

BEKIJK DE SPECTACULAIRE REDDING EN HARTVERWARMENDE REACTIE HIERONDER EN DEEL DIT MET ELKE DIERENLIEFHEBBER DIE JE KENT!