Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gezicht van deze bejaarde man klaart helemaal op wanneer zijn paard hem in het ziekenhuis bezoekt.

Paarden zijn prachtige wezens die de mens al eeuwenlang gezelschap en hulp bieden. Heel wat mensen ontdekten dat paarden ook therapeutische eigenschappen hebben. Als kuddedier weerspiegelen ze de emoties van degenen rondom hem, inclusief de emoties van mensen. Dit kan mensen helpen om bepaalde gevoelens beter te identificeren en te verwerken. Op die manier kweken ze zelfvertrouwen en een betere werkethiek.

Maar soms is het moeilijk om een paard naar een persoon die therapie nodig heeft te brengen. Ziekenhuizen en verzorgingstehuizen hebben doorgaans regels tegen het toelaten van zo’n grote dieren.

Krista Mayer besloot om de dagen van de inwoners van haar lokaal verzorgingstehuis op te vrolijken. Dat deed ze met de hulp van haar Arabisch paard Resolution EQ. Maar er waren enkele mensen die niet naar buiten konden gaan.

Het verzorgingstehuis besloot om Mayer en Reso in het gebouw te laten gaan en de mensen die niet naar buiten konden een bezoekje te brengen.

Een man in het bijzonder was erg verheugd om het paard te zien, en zijn gezicht lichtte helemaal op toen ze zijn kamer binnenkwamen. “Prachtig dier!”, zei hij. “Ja, gewoonweg prachtig!”

Ze leidden Reso tot bij de man, en hij glimlachte van oor tot oor toen hij het paard mocht aaien. “Ik heb vroeger nog paardgereden. Ik had een Appaloosa”, vertelde hij Mayer.

De dag van deze man kon niet meer stuk. Hij had de tijd om te mijmeren over de dagen dat hij zelf nog paardreed en de kans om een praatje te slaan met jonge paardenliefhebbers.

Dit verhaal bewijst hoe een dier kan helpen om een persoon te helen en hun dag beter te maken.

HOU JIJ OOK VAN PAARDEN? DEEL DIT BERICHT DAN MET JE VRIENDEN!

https://www.facebook.com/krista.cherrymayer/videos/10156333365960786/