Search
Close this search box.

Gepeste vrouw met 6.000 tumoren ondergaat operatie – adembenemende verandering roert dochter tot tranen toe.

Waarschuwing: Deze reportage bevat foto’s en beelden die op sommige lezers schokkend zouden kunnen overkomen.

Op een bepaald ogenblik in ons leven werden we allemaal wel eens gepest of waren er minstens getuige van. Kinderen kunnen soms echt gemeen zijn en focussen zich op de kleinste details. Voor mensen als Libby Huffer bleef het pesten echter niet beperkt tot haar jeugd. Ze weet wat het is om constant getreiterd te worden.

De 45-jarige moeder vocht tegen een aandoening die ertoe leidde dat haar lichaam bedekt was met niet-kwaadaardige tumoren. Op een bepaald ogenblik had ze 6.000 tumoren op haar lichaam. Ze had zoveel pijn dat haar dochter haar zelfs niet kon knuffelen.

Libby lijdt aan een genetische neurologische stoornis genaamd neurofibromatose. De duizenden tumoren op haar lichaam maakten haar jeugd ontzettend moeilijk.

“Ik werd mijn hele leven gepest en getreiterd omwille van de bultjes op mijn huid. Ze bedekten me van kop tot teen”, vertelde ze aan Caters News.

“Op school werd ik constant gepest. Ze noemden me hagedis en pad. Ik moest mijn naam van Elizabeth in Libby veranderen, want wanneer ik mijn naam hoorde, herinnerde het me aan de tijd dat ik lizard breath genoemd werd.”

“Ik ben ook een mens, het enige wat ik wil is dat ik geliefd en behandeld wordt zoals elke andere persoon”, vertelde ze. “In plaats van opmerkingen te maken, zou ik willen dat mensen met me praten eerder dan te staren alsof ik een circusfreak ben. Het doet me gewoon heel ongemakkelijk voelen.”

“Ik ben niet besmettelijk. Ik heb een neurologische genetische stoornis die tumoren in en op mijn lichaam veroorzaakt op elke plek waar er zenuwen zijn.”

De fotografe uit Fort Wayne in Indiana in de VS postte foto’s van zichzelf online om mensen te informeren over haar aandoening en dankzij de televisieshow “The Doctors” kreeg ze een behandeling aangeboden om de bultjes te verwijderen.

Ze onderging twee operaties om 1.000 bultjes op haar gezicht te verwijderen en het weefsel dat de groei veroorzaakt. Dan onderging ze een lasertherapie om de littekens te verminderen.

Na de operatie merkte ze een “gigantisch verschil” in haar uiterlijk. Tijdens de The Doctors show verraste ze haar dochter en de 23-jarige was zo geschokt dat ze alleen maar kon huilen van vreugde.

Om bewustwording te verspreiden over de aandoening creëerde Libby een Facebookpagina genaamd “Faces of Neurofibromatosis” en telt nu meer dan 6.000 leden van over de hele wereld.
Bekijk de video hieronder en deel dit om mee te helpen om meer verdraagzaamheid te creëren rond deze aandoening.
[fblike]