Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gepeste tiener valt meer dan 60 kilo af om in haar galajurk te passen.

Een tiener uit Australië was de opmerkingen over haar gewicht meer dan zat en besloot haar eetgewoontes te veranderen zodat ze in haar promjurk zou passen.

De tienerjaren zijn vaak een lastige tijd voor je zelfbeeld. Helemaal als je bijna 125 kilo weegt.

https://www.instagram.com/p/BfIVu0mlvG_/?utm_source=ig_embed

Josephine Desgrand uit Queensland, in Australië, weet heel goed hoe dat voelt. Toen ze zestien jaar oud was, woog ze 122 kilo. Ze voelde dat het gewicht haar belemmerde, ze kon niet sporten en at te veel en te ongezond.

Op school werd ze erg gepest om haar gewicht. Als ze dacht aan afstuderen en een nieuw leven beginnen met zo’n gewicht, voelde ze zich radeloos, aldus Inspiremore.

Al jaren wilde ze een dieet beginnen, maar eindelijk besloot ze tot daden over te gaan. Ze droomde ervan om in een galajurk te passen voor het eindfeest op haar school. Josephine was zich ervan bewust dat het gewenste resultaat niet van de ene op de andere dag zou verschijnen, dus begon meteen.

https://www.instagram.com/p/BpsXShilMQz/?utm_source=ig_embed

Twee jaar later was de tiener 65 kilo afgevallen, zonder operaties!

Op haar populaire Instagram pagina legt Josephine uit hoe ze te werk ging:

„Ik volgde een dieet met weinig koolhydraten en geen suiker voor twee hele jaren. Ik begon na ongeveer 6 maanden natuurlijke suikers te eten. In de eerste 12 maanden verloor ik 63 kg. Ik zie dit niet als een dieet om gewicht te verliezen, ik zie het als een nieuwe manier van leven. In deze twee jaar heb ik enkele hele moeilijke uitdagingen gehad, maar koos ervoor om mezelf op te pakken en door te gaan. Iedereen heeft slechte dagen, laat nooit een misstap het einde van je reis zijn.”

https://www.instagram.com/p/BqJ0Vk1Fwoz/?utm_source=ig_embed

Naast foto’s van haar geweldige transformatie deelt Josephine ook tips omtrent voeding en beweging. Ze hoopt dat ze andere mensen op deze manier kan motiveren.

https://www.instagram.com/p/Bbi3RMHlMlG/?utm_source=ig_embed

Twee jaar later kon Josephine de galajurk uitkiezen voor het eindfeest. Haar volgers vroeg ze te kiezen tussen twee galajurken en uiteindelijk was de rode jurk de winnaar. Ze ziet er geweldig uit!

Haar foto’s spreken voor zichzelf. Het is heel knap dat ze deze levensveranderende beslissing heeft genomen en nu andere mensen probeert te motiveren om af te vallen en beter voor hun gezondheid te zorgen.