Search
Close this search box.

Gepeste 16-jarige jongen pleegt zelfmoord – moeder leest laatste sms op zijn mobiel en is er helemaal kapot van

De 16-jarige Daniel pleegde zelfmoord, nadat hij bijna zijn hele leven was gepest. Toen zijn moeder het laatste tekstbericht op zijn telefoon las, kon ze niet geloven wat ze las.

Volgens stoppestennu.nl gaf in 2016 tien procent van alle basisschoolleerlingen aan dat zij slachtoffer zijn geweest van pesten. Binnen het voortgezet onderwijs is dat 8 procent van alle leerlingen.

Geen enkel kind mag worden gepest, maar helaas zijn er nog steeds teveel kinderen die hier dagelijks aan worden blootgesteld.

De meest voorkomende pestvormen zijn onaardige opmerkingen of afbeeldingen op sociale media, evenals pesten via sms.

Dat was precies waar Daniel Briggs aan werd blootgesteld – en uiteindelijk kostte het hem zijn leven.

Daniel was geboren en getogen in de Verenigde Staten en woonde daar gedurende zijn jonge leven. Tijdens zijn jeugd werd Daniel al gepest, maar het werd allemaal erger toen hij naar de middelbare school ging.

Daniel deed wat hij kon om zich aan te passen, maar het wilde niet helpen. Hij werd beledigd en bedreigd als hij bepaalde dingen niet deed.

Daniel werd lastig gevallen voor alles, van zijn kleding tot zijn muzieksmaak.

“Ze waren op zoek naar elk klein detail om zijn leven moeilijker te maken”, zegt zijn moeder in de clip hieronder.

Uiteindelijk werd Daniel te veel, na een sms-gesprek met een leerling van dezelfde school, besloot hij zijn zelfmoord te plegen.

Tijdens een schooldag vertelde Daniel Briggs meerdere leerlingen dat hij van plan was om zichzelf te doden, en geen van de klasgenoten reageerde.

Daniel was 16 jaar oud.

Zijn geliefden waren verscheurd door Daniels dood. Na de dood van haar zoon keek zijn moeder op Daniels telefoon om te zien of ze iets kon vinden wat aan de zelfmoord was gerelateerd.

Toen deed ze de afschuwelijke ontdekking.

“Je moet een pistool nemen om jezelf neer te schieten”, schreef een student.

“Je hoeft je geen zorgen te maken, want ik zal het doen,” antwoordde Daniel.

“Doe het gewoon of hou je mond!”, antwoordde de student terug.

In de onderstaande video vertelt Daniels moeder over het tragische verhaal en hoe ze aan het rouwproces hebben gewerkt.

Ze hoopt, door hier openlijk over te praten, dat pesten in de toekomst kan worden uitgeroeid en dat niemand hoeft te lijden zoals Daniel leed.

Ze laat ook een belangrijke boodschap achter waar iedereen voor moet zorgen.

“Als iemand zegt dat ze zichzelf op de een of andere manier pijn zullen doen, doe dan iets! Vertel iemand of praat met de persoon. Neem 15 minuten de tijd om met ze te praten. Als je niets doet ben je net zo schuldig als de pesters. Als je niet durft of bang bent dat er iets zal gebeuren, praat met een volwassene en stop niet over totdat er iets aan gedaan wordt!”

Nu delen we dit verhaal en helpen Daniels moeder in haar strijd om pesten uit te bannen. Ieder slachtoffer is een slachtoffer te veel.
[fblike]
https://youtu.be/BO7Y2_hSp_U