Search
Close this search box.

Gemberwater: Het drankje die je lichaam een boost geeft

Gember is al eeuwenlang een van ’s werelds meest populaire ingredienten. Het wordt aanzien als de meest veelzijdige en gezondste natuurlijk product en heeft een waaier aan voordelen voor je gezondheid.

Sinds kort is het ook populair om gember te drinken in de vorm van thee of zelfs als shot. Gemberwater kan naast veel andere dingen, het lichaam energie geven en het metabolisme versnellen.

In dit artikel heb ik een recept voor gemberwater opgesteld, waar je de dag perfect mee kunt beginnen. Kijk hieronder naar de puntjes om meer te weten over gember en hoe je je eigen gemberwater kunt brouwen. Voel je vrij om dit artikel te delen met iedereen op Facebook – wie weet zullen ze je dankbaar zijn!

Gemberboost
Al honderden jaren wordt gember gebruikt voor geneeskundige redenen. En het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Het is een specerij dat namelijk heel wat voordelen heeft, zoals:

Het immuunsysteem versterken
Gember bevat tal van antioxidanten en kan ontstekingsremmend werken. Daarom is het een goede keuze wat betreft het immuunsysteem op en top te houden. Onthoud echter wel dat het geen remedie is, wel een preventief middel. Als je reeds een verkoudheid hebt, is met misschien al te laat. Neem het gewoon preventief, dagelijks, om alle soorten ziektes te bestrijden!

Kalmeert de maag
Gember kan ook gebruikt worden om de spijsvertering te verbeteren, want het stimuleert je darmen en verhoogt de productie van spijsverteringsenzymen. Daarnaast kan het ook je maag kalmeren, winderigheid verminderen en constipatie voorkomen.

Spier – en gewrichtspijn verlichten
Volgens een onderzoek aan de Universiteit van Georgia, kan dagelijks gember consumeren spier- en gewrichtspijn verlichten met 25 procent. Voor de beste resultaten drink of eet je gember best elke ochtend op een lege maag.

Menstruele pijn verlichten
Gember is niet alleen een effectieve pijnstiller voor spieren en gewrichten, maar kan ook gebruikt worden om menstruele pijn te verlichten. In een onderzoek kregen 150 vrouwen gember tijdens hun menstruatie, en de resultaten toonden aan dat gember even effectief was als een ibuprofen tablet!

Gember verbrandt vet
Je hebt ook misschien al gehoord dat gember ook vet kan verbranden. Technisch gezien klopt het dat je enkele kilo’s en vet kunt verliezen rond je middel, achterste en dijen door het eten van gember.

Waar je echter wel rekening mee moet houden is dat je energie-inname minder moet zijn dan je energieconsumptie als je vet wilt verliezen. Gember alleen is niet voldoende om gewicht te verliezen. Het is wel bewezen dat het zou helpen.

“We verbranden altijd een mix van koolhydraten en vet. Vet verbranden is moeilijk om te forceren, en de beste tip is om spieren te kweken. Voedsel zoals gember en chili kan helpen om het lichaam op te warmen om dus vet te verbranden,” zegt diëtiste Karin Magnusson aan Top Health.

Gember in de ochtend
Een vaak gehoorde tip is om gember ’s ochtends te eten. Studies aan Columbia University hebben aangetoond dat mensen die ook gember bij hun ontbijt eten, 43 extra calorieën verbranden.

Een snel receptje om gemberthee te maken is even gemakkelijk als een kop water koken. Je neemt het van het fornuis wanneer het klaar is, voegt wat verse gember toe en laat even intrekken gedurende 5 minuutjes. Na 5 minuutjes voeg je citroensap toe.

Gemberwater:
Als je je eigen gemberwater wilt maken, is dat echt gemakkelijk:

Dit heb je nodig:

 • Gember in fijne schijfjes gesneden
 • 1.5 liter water
 • citroensap
 • Dan doe je dit:
  Laat het water koken en voeg de gemberschijfjes toe. Laat 15 minuutjes intrekken en neem de pot van het fornuis. Roer het mengsel en voeg daarna citroensap toe.

  Drink twee keer per dag een kop gemberwater en je lichaam zal een enorme boost krijgen. Op een lege maag, voor het ontbijt, en dan ’s avonds voor het avondmaal. Het zal je lichaam goed doen!

  Dankzij de gezonde eigenschappen van gember, kan dit nuttige drankje op vele manieren helpen. Zeker de moeite om eens te proberen dus!

  Help ons dit artikel te verspreiden op Facebook met al je vrienden en familie. Hopelijk kunnen meer mensen leren over de voordelen van gember, en kunnen ze gezonder leven vanaf nu!
  [fblike]