Zoek
Sluit dit zoekvak.

Geliefde kat die 6 jaar geleden vermist raakte is teruggevonden op kerstavond

Een paar viert een ‘kerstwonder’ nadat ze herenigd werden met hun kat die meer dan zes jaar geleden vermist raakte.

Man en vrouw John Kinloch en Jude Corr, van het eiland Sheppey, Kent, Verenigd Koninkrijk, hadden Tabs niet meer gezien sinds hij verdween terwijl ze zich voorbereidden op een verhuizing in februari 2013.

Sindsdien is het echtpaar radeloos over hun vermiste huisdier, tot op kerstavond, toen ze een telefoontje kregen van een vrijwilliger bij een dierenorganisatie die een chip vond in de ‘uitgemergelde’ kat met zijn naam en het telefoonnummer van de eigenaar.

Gevangeniswerker Jude, 53, zei: “We konden het niet geloven toen we het telefoontje kregen.

“Ik dacht eerst dat het een grapje was. Toen ze toen de naam van de kat zei, Tabs, wist ik dat het niet zo was.

“Mijn man is sindsdien niet meer gestopt met huilen. Hij keek onlangs naar Tabs op zijn tablet. Hij heeft haar er nog steeds op als zijn screensaver. Hij heeft het nooit veranderd.

“Het was alsof hij herenigd was met zijn beste vriend.”

Tabs – die nu 19 is – werd voor het eerst opgemerkt door moeder van drie Lisa Jones toen ze op kerstavond naar huis liep. Als dierenliefhebber kon ze het niet verdragen om Tabs in zo’n slechte staat op straat achter te laten, dus nam ze hem mee naar huis en gaf hem een ​​wasbeurt en wat eten.

De 32-jarige zei: “Ik liep naar huis na het kopen van speelgoed voor mijn dochter en ik zag deze kat net aan het einde van mijn weg er heel mat, mager en arm uitzien.

“Ik dacht, weet je wat, die kat moet worden verzorgd. Ik ben zelf dakloos geweest. Ik zou het niemand willen toewensen, omdat ik weet hoe het is.

Oorspronkelijk dacht Lisa dat ze misschien een permanent thuis voor Tabs zou bieden, maar nadat ze Kent’s Lost and Found-liefdadigheidsinstelling hadden gebeld, konden ze eigenaren John en Jude opsporen met behulp van de chip van Tabs.

Lisa voegde eraan toe: ‘Mijn dochter zei tegen me:’ Mam, je moet net iemand’s kerst hebben gemaakt ‘. Ik ben gewoon zo blij dat hij blij en thuis is.’

Jude zei: “We kregen het telefoontje rond 20.00 uur. Ik kon het gewoon niet geloven. Ik heb nog nooit een dier zo uitgehongerd en mager gezien. Het is zielig.

“Zijn ruggengraat stak uit zijn rug, zijn haar was mat en hij had zweren over zijn hele lichaam. We konden zijn gezicht nog steeds herkennen, ook al was het een stuk magerder.

“Hoe hij het heeft overleefd, ik heb geen idee. Misschien wachtte hij ons weer te zien. Het is gewoon geweldig. Het is echt een kerstwonder.”