Search
Close this search box.

Gefrustreerde hond loopt ambulance achterna om bij dakloos baasje te kunnen zijn die op straat in een zakte.

Wanneer een familielid zo ziek of gekwetst raakt dat ze in het ziekenhuis eindigen, moet je je uiterste best doen om ervoor te zorgen dat je geliefde genoeg liefde, affectie en zorgen krijgt. Familie is familie, zelfs al heb je een vacht! In Taguatinga in Brazilië was het voor een hond en zijn eigenaar een dag als alle anderen toen hun leven in een oogwenk zou veranderen. De twee zijn dakloos en leven in straten van Brazilië.

Volgens de nieuwsverslagen leed de eigenaar aan epilepsie en kreeg een aanval. Hij verloor het bewustzijn en viel op de grond. De eerste hulpverleners kwamen meteen ter plaatse en brachten de man naar het ziekenhuis. Maar van zodra ze de man op de draagberrie legden, kreeg de ambulance gezelschap.

De hond van de man volgde de ambulance verschillende blokken! Eerste hulpverlener Celiomar Ferreire do Couto (42), die de beelden met zijn telefoon maakte, schreef dat zijn hele team de liefde, trouw en toewijding van het hondje niet konden geloven. Ze waren allen erg aangegrepen door de ervaring. “Ik doe dit beroep nu al 19 jaar, en zoiets heb ik nog nooit gezien”, zei Celiomar. “Soms arriveren we bij een noodgeval en zijn er huisdieren in de buurt, maar vaak zijn ze te schuchter om dichterbij te komen en rennen ze weg. Zo’n reactie heb ik in m’n hele loopbaan nog nooit gezien.”

Eenmaal de ambulance stopt, vertraagt de hond en lijkt hij wel een glimlach op zijn gezicht te hebben. Vervolgens liet het team hem binnen en de puppy ging meteen naar de draagberrie waar zijn eigenaar lag. Aangekomen in het ziekenhuis, volgde de puppy zijn eigenaar en hield hem geen seconde uit het oog.

“We konden niet geloven hoe goed gemanierd de hond was”, voegde Celiomar eraan toe. “Het zat gewoon rustig en geduldig naast zijn eigenaar. Hij blafte niet eens. De man zweefde tussen bewustzijn en bewusteloosheid, maar hij kon zien dat zijn gezel de hele tijd bij hem was.” De man werd later uit het ziekenhuis ontslagen, samen met zijn loyale, donzige vriend.

https://www.facebook.com/pinoyrapradio/videos/873569626036645/