Search
Close this search box.

Geboorte verloopt niet soepel, maar dan stelt de dokter een cruciale vraag aan de 12-jarige dochter.

Toen Dede Carraway ging bevallen was één ding zeker: haar 12 jaar oude dochter moest bij haar in de verloskamer zijn. Haar dochter Jacee wilde het grote moment niet missen.

Gedurende de bevalling stelde de dokter een vraag waar noch de moeder, noch de dochter op voorbereid was.

Nu gaan de foto´s van de ongewone geboorte online snel de hele wereld over.

Toen de 12 jarige Jacee voor het eerste de verloskamer in liep, had ze moeite met zien wat er allemaal gebeurde. De kamer was druk en vol met artsen en verloskundigen en het jonge meisje begon zich zorgen te maken dat ze het grote moment, waarop haar broertje de wereld in kwam, zou missen.

Plotseling gaf de dokter haar handschoenen en zei dat ze die aan moest trekken en naar voren moest komen. Hij vroeg vervolgens of ze de eer zou willen hebben om haar broertje ter wereld te brengen – een vraag die zij en haar moeder niet verwacht hadden.

Hoewel verbaasd, bedankte Jacee de dokter en kwam dichterbij haar moeder. Ze zal de minuten die volgden voor de rest van haar leven herinneren.

“Ik heb hem echt ter wereld gebracht, hij liet me naar beneden drukken en de baby eruit trekken… En ik dacht ´Wow, ik heb wel eens nep dokter gespeeld, maar dit is het echte werk. Ik was heel zenuwachtig´,” zei Jacee later.

Het was geen makkelijke geboorte – de verdoving werkte niet goed en de moeder Dede had veel pijn. De blik op het gezicht van haar dochter maakte het echter allemaal makkelijker.

Eindelijk besloot het baby broertje, Cayson Carraway om naar buiten de komen en hij was een kleine gezonde jongen.

Jacee zegt dat ze heel dankbaar is dat ze mocht helpen haar baby broertje ter wereld te brengen. Vreemden van over de hele wereld hebben haar moed geprezen. De foto´s, die inmiddels viraal zijn gegaan, hebben ook wat woede opgeroepen. Sommigen denken dat de 12-jarige veel te jong was om zoiets mee te maken, en claimen dat ze voor het leven getraumatiseerd zou kunnen zijn.

Maar in een interview op TV leek Jacee niet blijer te kunnen zijn over de gebeurtenis.

“Het was het beste moment van mijn leven,” vertelde ze Fox40.

Jacee’s droom was altijd om dierenarts te worden als ze groter is, maar na het ter wereld brengen van haar kleine broertje, heroverweegt ze dat en is ze nu geïnteresseerd in verloskundige worden.

Wat fijn dat alles goed is gegaan! Ik denk dat Jacee en haar kleine broertje altijd een speciale band zullen hebben.

Deel dit artikel als je ook denkt dat Jacee een dappere grote zus is!