Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gast verslikt zich in eten – Aimen aarzelt geen moment en redt zijn leven op spectaculaire wijze

Een man at rustig aan de bar een biefstuk, toen hij zich plotseling verslikte. Amin Said had net een EHBO cursus afgerond en aarzelde geen moment om in te grijpen. Hij past de heimlichmanoeuvre toe en redde zo het leven van de man.

Avondeten
Op 28 juli was een man aan het eten in het restaurant El Basha in Den Haag. Hij zat aan de bar, toen hij plotseling naar buiten rende, zo vertelde Aimen Said, die als ober in het restaurant werkt, aan het AD. Eerst dacht Aimen nog dat de man misschien zonder betalen ervandoor wilde gaan, maar dat bleek absoluut niet het geval.

Verslikt
Aimen rende de man achterna en zag direct dat er iets aan de hand was. De man had betraande ogen en was vuurrood aangelopen, hij wilde iets zeggen, maar er kwam geen woord uit. De 26-jarige Aimen wist direct wat hij moest doen en pakte hem van achteren vast.

Er moesten meerdere harde buikstoten aan te pas komen om het grote stuk biefstuk los te krijgen. En net op tijd! De man begon al te verslappen door een gebrek aan zuurstof. Aimen werd hartelijk en veelvoudig bedankt door de man.

Aan de krant vertelde Aimen dat de man geluk heeft gehad, toevallig had hij voor zijn andere werk, beheerder van zwembaden en sporthallen, een verplichte EHBO Cursus gevolgd. Daarnaast zou hij eigenlijk die dag niet werken. “Hij had dus dubbel geluk bij een ongeluk.”, aldus Aimen.

Wat een geweldige actie van de Hagenees! Het laat ook maar weer eens zien hoe belangrijk een EHBO cursus kan zijn. Bekijk hieronder de beelden die op een beveiligingscamera gemaakt werden van het voorval. Deel dit bericht om Aimen voor zijn geweldige en heldhaftige actie te prijzen!

https://www.facebook.com/jan.dewit.3950/videos/217313285534124/

[fblike]