Zoek
Sluit dit zoekvak.

Foto van adelaar wordt ‘perfect genomen foto ooit’ genoemd. Beslis voor jezelf..

Sommige fotografen zoeken hun hele leven lang naar die ene perfecte foto. Een amateur-fotograaf uit Canada heeft zichzelf de foto van zijn leven gegeven.

Steve Biro zei dat hij overweldigd was toen hij erin slaagde om een ​​ongelooflijke foto te maken van een zeearend die vlak boven het water naar hem toe vliegt. Ook keek het dier verbazingwekkend genoeg precies in de camera op het moment suprême.

Op de foto is de weerspiegeling van de adelaar in het water beneden perfect symmetrisch, waardoor het een van de meest bevredigende afbeeldingen is die je ooit zult zien.

Steve, 53, fotografeerde in een natuurreservaat toen de adelaar werd vrijgelaten.

Afkomstig uit Windsor in Ontario, zei de fotograaf: “Ik was zo opgewonden toen ze Bruce naar buiten brachten omdat het water redelijk kalm was en ik wist dat ik een fatsoenlijke reflectie zou krijgen.

“Ik hou ervan reflecties te krijgen vanuit een laag uitkijkpunt en hoopte een paar goede foto’s van Bruce te kunnen nemen.

“Hij vloog meerdere keren over de vijver.”

Het natuurreservaat is de perfecte plek voor fotografen om dieren van dichtbij te bekijken, op een manier die ze normaal niet zouden krijgen.

Steve vervolgde: “Hij vloog dicht genoeg naar mijn hoofd om de bries van zijn vleugels te voelen, maar ik was vastbesloten om te blijven fotograferen.

“Ik heb veel prachtige foto’s van het bezoek, maar ik hield vooral van de symmetrie van deze en de manier waarop hij recht naar me staart en er gemeen en krachtig uitziet.”

Steve begon 10 jaar geleden met fotograferen als een hobby en neemt foto’s van de natuur, landschappen, steden en meer.

Hij was bij de Canadian Raptor Conservancy in Ontario toen hij ongeveer twee weken geleden de verbluffende foto’s maakte – Bruce nam duizenden foto’s die periode, maar deze viel hem vooral op.

Hij zei tegen de BBC: “Hij zit rechtop, beide vleugels raken het water, die [foto] was degene die me opviel als iets specialer dan de anderen. Maar ik wist nog steeds niet hoe het was zou resoneren met mensen.

“Er is iets met vogels wat mij boeit, de manier waarop ze jagen, de manier waarop ze met elkaar omgaan.” Het is verbazingwekkend hoe je aspecten van de mens zult zien bij vogels, bij dieren in het algemeen. ”

Wat een ongelooflijk shot – bravo, Steve.