Search
Close this search box.

Fornuis vies? Met deze 2 basisingrediënten, wordt het weer zo goed als nieuw!

Als je graag kookt, dan weet je dat je elektrische fornuis snel vies wordt

Ik heb zelf zo´n fornuis en haat het als er weer verbrand eten of vet op komt te zitten. Het lijkt altijd onmogelijk om eraf te halen en het weer schoon te maken.

In plaats van voortdurend het glas schoon te maken, zijn hier zes ingenieuze trucs waardoor je elektrische fornuis altijd schoon blijft!

1. De schraapmethode

Als je fornuis een dikke laag eten en opgedroogd vet heeft, is het niet mogelijk om het schoon te krijgen met bijvoorbeeld een spray.

Je moet wat handschoenen aantrekken en het spul zelf wegkrabben. Doe eerst een laag schoonmaakmiddel op de viezigheid en gebruik dan een scheermes om het voorzichtig schoon te schrapen.

2. De handdoek methode

Zoek een oude handdoek die je niet langer gebruikt. Doe wat azijn op je fornuis en strooi een hoop bakpoeder over het oppervlak.

Doe de handdoek dan in warm water en leg hem over het glazen fornuis. Laat de handdoek 15 minuten liggen. Haal vervolgens de handdoek weg en veeg alle viezigheid weg.

3. De azijn en bakpoeder methode

Zoals met de handdoek methode, doe je bakpoeder over de fornuisplaat en vervolgens azijn. Laat dat 15 minuten liggen en maak hem dan schoon.

4. De silicoon methode

Boen eerst over de vlekken met een spatel. Maak ronde bewegingen om de bovenste laag viezigheid weg te halen. Doe dan vier theelepels bakpoeder en een theelepel azijn samen. Giet het goedje over de vlekken en laat het vijf minuten intrekken. Maak het dan schoon met een vaatdoek.

5. De ammonium en alcohol methode

Ammonium ruikt misschien vies, maar lost elk probleem op. Mix een deel ammonium met 10 delen water en een beetje alcohol. Spray dit over het glas en laat het een paar minuten intrekken voordat je het allemaal wegveegt

6. Wasmiddel methode

Doe een beetje wasmiddel over het fornuis en strooi er bakpoeder overheen. Spray er wat desinfecteringsmiddel over en mix het allemaal met je vinger, uiteraard met handschoen aan. Gebruik een spons om de viezigheid weg te vegen.

Ik hou ervan om tips als deze te leren. Nu hoef ik niet meer zoveel tijd te gebruiken om verbrand eten en vet van mijn oven te halen. Deel deze tips met anderen. Ze zullen je dankbaar zijn.
[fblike]