Search
Close this search box.

Familielid wilde een knuffel van moeders zoon. Nu wordt de moeder gevierd voor haar briljante antwoord

Laura heeft twee kinderen. Een derde kindje is op weg. Ze bezoekt regelmatig blogs over het moederschap en alle ervaringen die daarbij gepaard gaan.

Enkele weken geleden deelde ze een evenement dat op veel kritiek werd onthaald. Vele mensen vieren de moeder voor haar “onbeschoftheid”…

Dit is wat ze schreef op Facebook:
“Onlangs kwam er familie op bezoek en vroegen een knuffel bij het afscheid nemen. Maar mijn zoon zei ‘nee’. Daarop zei de persoon in kwestie, “Toe nou! Gewoon 1 knuffel”, en ik werd aangekeken alsof ik verondersteld was te zeggen, ”Kom jongen, geef haar nou een knuffel!”

Het familielid keek daarop naar Laura om haar zoon te overtuigen. Maar Laura hielp niet en zei:

“Je hoeft helemaal niet als je dat niet wilt.”

https://www.facebook.com/themumontherun/posts/1913116195423016:0

Laura begreep dat haar antwoord als arrogant en onbeschoft kon worden geïnterpreteerd, maar ze had hier een erg duidelijke reden voor. Zelfs al was de knuffel onschuldig.

“Mijn verantwoordelijkheid is voor mijn kinderen. Als hun moeder is het mijn taak om voor hen op te komen wanneer ze dat niet kunnen en hen te leren om voor zichzelf op te komen.

Ik ben hun baken van veiligheid die ze kunnen vertrouwen. Ik zal hen niets laten doen, zelfs al komt het over als onbeleefd, waarbij ze zich niet comfortabel voelen.”

https://www.facebook.com/themumontherun/posts/1846860372048599:0

“Nee betekent nee”
Laura schreef ook dat haar zoon wel degelijk affectie toont, maar dat ze hem probeerde te leren dat een nee, nee is, ongeacht van wie het komt.

“Ik kan hem niet vertellen ‘Je mag hem of haar niet knuffelen wanneer ze niet geknuffeld willen worden, maar wanneer oom Albert een knuffel vraagt, moet je hem er een geven. Want ik wil mijn kinderen aanleren dat ‘nee’, ‘nee’ betekent en dat het ok is om ‘nee’ te zeggen,” schrijft ze.

Ze vertelt verder nog: “Het betekent ‘nee’ wanneer je zusje niet wil worstelen.

Het betekent ‘nee’ wanneer je vriend of vriendinnetje ‘nee’ zegt voor seks of wanneer ze zeggen ‘ik ben er nog niet klaar voor’.

Deze boodschap betekent dat je nog steeds een aardige, lieve en goeie persoon kunt zijn maar altijd en eender wanneer ‘nee’ kunt zeggen.”

https://www.facebook.com/themumontherun/photos/a.1089555077779136.1073741829.1081096381958339/1898774046857231/?type=3

Deel om aandacht te schenken aan Laura. Een topmoeder die opkomt voor haar kinderen en hen op een vroege leeftijd aanleert dat ‘nee’ altijd nee betekent, ongeacht van wie het komt!
[fblike]