Search
Close this search box.

Familie gaat met pitbull shoppen bij Lijnbaan in Rotterdam om te bewijzen dat pitbulls niet agressief zijn.

Pitbulls krijgen met heel wat vooroordelen af te rekenen. In Nederland bestond van 1993 tot 2008 zelfs de Regeling Agressieve Dieren. Deze regelgeving werd ingevoerd na een aantal bijtincidenten met dodelijke afloop. Daardoor was het verboden om nog langer pitbull terriërs te fokken. Ook het houden van pitbulls geboren na het jaar 1993 was verboden. Men mocht alleen een pitbull hebben als ze kort aangelijnd, gemuilkorfd en gecastreerd waren.

Ondanks de wet volgde er echter geen verminderingen van het aantal incidenten. Uit een studie blijkt dat pitbulls statistisch gezien vaker bij dergelijke bijtincidenten betrokken zijn. Een verklaring hiervoor zou kunnen zijn dat pitbulls gewoon sterkere kaken hebben. Als het een keertje fout afloopt zijn de gevolgen dan ook zwaarder.

Maar iedereen die een hond heeft, weet dat de dieren niet agressief zijn van nature. Door het imago van pitbulls als vechthonden komen ze vaak in handen van mensen met slechte bedoelingen en niet weten hoe ze zo’n sterke hond moeten behandelen. Elk hondenbaasje zal beamen dat alles te maken heeft met opleiding en opvoeding – en vooral ook het gedrag van de eigenaars zelf.

Pitbulls zijn doorgaans erg loyale, lieve en gehoorzame honden. Dat is ook wat het baasje van de 70 kg viervoeter, Rasit Kaplan, in deze video wilde bewijzen. De eigenaars filmden de reacties van de mensen terwijl ze met hun gigantische hond door Rotterdam Centrum wandelden. De meerderheid van de voorbijgangers was helemaal niet bang van de vriendelijke pitbull genaamd Magnum.

Bekijk de video hieronder en ontdek hoe de mensen op Magnum reageerden. Heb jij ervaringen met pitbulls? Laat van je horen in de reacties op Facebook en DEEL dit met je vrienden!
[fblike]