Search
Close this search box.

Familie confronteert verzorger die hun dementerende moeder mishandelt

Werken als verzorger is een roeping.

De baan vereist geduld, respect en heel veel creativiteit – vooral als je voor een patiënt met dementie zorgt.

Maar net als in alle sectoren zijn er helaas mensen in de sector voor wie het niets is, maar het is extra tragisch als een verzorger hun taken verwaarloost – je wordt tenslotte vertrouwd met andermans leven.

De familie Marsden vermoedde dat de verzorger van hun moeder geen betrouwbaar persoon was. Gina dacht onder andere dat de verzorger lui was en niet genoeg deed, meldt Yahoo News.

Maar toen ze een verborgen camera instelde, ontdekte ze dat de situatie slechter was dan ze had vermoed.

Wat ze op de video zag, die live naar haar telefoon werd gestuurd, zorgde ervoor dat ze snel van het werk naar huis snelde om in te grijpen.

“God, je stinkt!”
Carer Stacey George, 46, werd gefilmd op Sabina Marsden, 78.

“God wat stink je,” zegt de verzorger terwijl ze een deken van de knieën van de vrouw wegtrekt, waardoor Sabina half naakt en snikkend achterblijft.

De in Italië geboren grootmoeder en weduwe mompelt “Mamma Mia” als de verzorger haar 5 keer raakt.

De dochter van Sabina Marsden, Gina Owen, zag de schokkende aanval in realtime, na het instellen van een camera die live video naar haar telefoon stuurde.

Dochter Gina, 46, werkt in een nabijgelegen elektronicawinkel en snelt van het werk naar huis om in te grijpen. De camera legt vast hoe ze binnenkomt en haar snikkende moeder troost.

Gina confronteert de verzorger en zegt haar dat ze het huis moet verlaten. De verzorger eet nonchalant de rest van haar snack voordat ze haar handtas oppakt en de kamer verlaat.

Het gezin nam de tape mee naar de politie, maar de verzorger kreeg een waarschuwing nadat ze had toegegeven dat ze op 13 juni vorig jaar mevrouw Marsden had aangevallen.

Daarom heeft de familie Marsden de video nu vrijgegeven aan het publiek. Ze willen andere families waarschuwen voor het geval Stacey George nog steeds als verzorger werkt in Groot-Brittannië of elders in Europa.

Ik ben blij dat ze zich uitspreken – een persoon als deze heeft geen zaken in de zorgsector! Bekijk de beelden hieronder:

[fblike]