Search
Close this search box.

Er is een nieuwe wet in Pennsylvania: Gevangenisstraf voor het achterlaten van je hond in de kou.

Met de winter in aantocht, zal het niet lang meer duren voor we onze warmste, dikste en meest comfortabele kleren aantrekken. Rond het haardvuur zitten, dat ook.

Zelf ben ik geen grote fan van de winter. Ik snap dat sommige mensen erg veel van de winter houden, maar voor mij is het niet de plezantste tijd van het jaar.

Maar goed, ik ben een mens en geen dier en dus kan ik binnen de warmte opzoeken in tegenstelling tot honden bijvoorbeeld. Vaak houden ze helemaal niet van de koude. Kan jij dan begrijpen hoe mensen hun honden alleen laten in de koude?

Vergis je immers niet, honden lijden evenveel van de koude als ons. Sommigen hebben misschien wel een vacht om hen te beschermen, maar als het echt koud is buiten horen ze binnen te zitten…

Als reactie daarop heeft de Amerikaanse staat Pennsylvania een nieuwe wet opgesteld waarin het illegaal is om je hond alleen te laten in de koude, langer dan 30 minuten van zodra het onder nul is buiten.

Langs de andere kant wordt het ook illegaal om je hond buiten te laten als de temperaturen warmer zijn dan 32 graden.

De wet werd opgericht als hulde aan Libre, een hond die in vreselijke omstandigheden moest overleven. Toen ie een puppy was werd hij uiteindelijk gered door een dierenvriend die zijn toestand extreem alarmerend vond. Libre was dus een van de gelukkige honden, hij werd gered voor hij slachtoffer kon worden van mishandeling en verwaarlozing. Vele andere honden ondergaan een wreder lot.

Straffen
Iedereen die de Wet van Libre dus negeert kan een jaar cel krijgen.

“Dit zal dierenmishandeling niet stoppen, maar het zal wel het belang benadrukken dat gerechtigheid zal geschieden wanneer honden lijden door mensen hun fout,” zei Jennifer Nields, die werkt voor de Lancaster dierenbescherming.

De Pennsylvania Vereniging van Dierenartsen verwelkomde de nieuwe wet met de woorden: “Een unieke overwinning voor alle dieren.”

Pennsylvania is de eerste staat die zich actief bezig houdt met misdaden tegen dieren strafbaar te maken. Hen achterlaten in extreme weersomstandigheden is dat dus ook.

De Wet van Libre komt er nadat gouverneur Tom Wolf de wetgeving strenger wou maken wat betreft dierenmishandeling.

Honden in de koude
Vele mensen die een huisdier hebben maken de fout door te veronderstellen