Zoek
Sluit dit zoekvak.

Energiemaatschappij waarschuwt: laat nooit een waterfles in je auto liggen op een hete dag

Heb je wel eens een plastic flesje water in je auto laten liggen op een hete dag? Velen van ons doen dat altijd, zonder er twee keer over na te denken.

Maar nu blijkt dat dat gevaarlijker is dan we ons vooraf konden voorstellen – het is het zeker waard om er twee keer over na te denken.

In juli 2017 publiceerde energiemaatschappij Idaho Power, uit Oregon en Idaho in de VS, een video op hun Facebook pagina, waarbij ze iedereen waarschuwen voor de gevaren van het achterlaten van plastic flessen in auto´s op hete dagen

In de video legt techneut Dioni Amuchastegui uit wat er kan gebeuren als we legen plastic flessen op hete dagen te lang in onze auto laten liggen.

Het kan moeilijk zijn om te geloven – maar het kan een brand veroorzaken.

Sterker nog, dat gebeurde bijna bij Dioni zelf.

¨Ik at mijn lunch in de auto,¨ vertelt Dioni in de video. ¨Ineens zag ik vanuit mijn ooghoek een rookontwikkeling, en toen ik keek zag ik dat het zonlicht door de fles werd versterkt en de passagiersstoel in brand zette.¨

Een ronde plastic fles vol water kan als lens werken, waarbij de zonne-energie naar één punt wordt geconcentreerd, waardoor er een immense hitte ontstaat op de plek waar de straal heen gaat. Als het heel zonnig en warm is op zo´n dag, kan dat dus meer teweeg brengen.

“We hebben het opnieuw getest en maten de hitte en het was extreem heet,¨ vervolgt Dioni. ¨Het was heet genoeg om een gat te branden. Niet iets wat je zou verwachten – dat een fles water je stoel in brand zet.¨

We weten allemaal hoe belangrijk het is om koel te blijven tijdens hete dagen, dus blijf je flessen water meenemen. Maar onthoud het advies van de mensen van Idaho Power en haal altijd je flessen uit je auto.

“Iedereen neemt waterflessen mee,¨ zegt Idaho Power-medewerker Richard McKinnies in de video, maar het is belangrijk ze uit de zon te houden.

Leer hier meer over door de video hieronder te kijken:

https://www.facebook.com/idahopower/videos/10155684468650864/

Dit was een enorme verrassing voor ons! Wie had gedacht dat een waterfles in een auto een brand kon veroorzaken? We zijn blij dat we dit nu weten.

Deel deze belangrijke informatie om anderen te waarschuwen over dit potentiële gevaar!

[fblike]