Zoek
Sluit dit zoekvak.

Emile Ratelband klopt aan bij de rechter om 20 jaar verjonging op te eisen.

Emile Ratelband stond vandaag voor de rechter. Hij wil zijn leeftijd 20 jaar terugdraaien.

Ondernemer Emile Ratelband voelt zich gediscrimineerd. Hij vindt het niet voldoende om zich jonger te voelen, maar wil dit ook legaal bevestigd zien. Ratelband stapte naar de rechter om zijn geboortedatum te veranderen naar 1969 in plaats van 1949.

“Ook bij transgenders kan het geslacht op de geboorteakte nu veranderd worden en in dezelfde tijdgeest moet er ook ruimte zijn voor een leeftijdswijziging”, vertelde de ondernemer aldus RTL.

Hij geeft aan dagelijks last te ondervinden van zijn officiële leeftijd. Dit uit zich onder meer in bedrijven die zich laten afschrikken om een oudere man in te huren. Daarnaast ervaart hij de AOW en het pensioen die hij ontvang als een last en zou deze liever niet willen.

Het AD bericht dat de rechtbank nogal sceptisch was. Wat zou er moeten gebeuren als iemand zich 20 of 40 jaar ouder voelt? Hoe zouden de eerste 20 jaar van zijn leven bekeken moeten worden?

De voorzitter van de rechtbank stelde de vraag: ,,Voor wie hebben uw ouders toen gezorgd? Wie was dat kleine jongetje toen?’’. Waarop Ratelband antwoordde dat beide zijn overleden en hen geen verdriet doet met zijn wens.

Over uiterlijk vier weken zal de rechter een uitspraak doen. Hieronder is een kort interview te zien waar Ratelband zijn motivatie uitlegt.