Zoek
Sluit dit zoekvak.

Elton John doneert $ 1 miljoen aan een Australische fundraiser om de bosbranden te steunen

Elton John heeft aangekondigd dat hij $ 1 miljoen doneert aan de fondsenwerving gericht op de ramp met de Australische bosbranden. Volgens CNN deed John de aankondiging in Sydney tijdens een concert, waarin hij het werk van brandweerlieden ter sprake bracht die de brand aanpakken en zijn best doet om het bewustzijn over de gruwelijke situatie van de getroffen natuur te vergroten.

“We moeten allemaal ontzag hebben voor het werk dat de brandweer doet,” vertelde hij naar verluidt aan de menigte. “Er zijn mensen die hun leven hebben verloren bij het redden van huizen, er zijn mensen die hun leven en hun huizen hebben verloren.”

Hij ging verder met te zeggen: “En ten slotte is er de benarde toestand van de dieren, een verlies van hun leefgebied dat op bijbelse schaal is en het is hartverscheurend. Daarom doneer ik vanavond $ 1 miljoen dollar om het bosbranden-hulpfonds te ondersteunen. ”

Tot nu toe zijn hele steden weggevaagd door de branden, terwijl naar schatting meer dan een half miljard dieren hun leven hebben verloren.

“Zoals ik al eerder zei, dit is een prachtig land en ik vind het hier geweldig, zo veel en om te zien wat hier gebeurt, breekt mijn hart, dus we moeten samenkomen, we moeten vechten en dit is mijn steentje eraan en ik hou zoveel van Australië, ‘voegde John eraan toe.

Al onze gedachten en gebeden gaan uit naar de levens die door de branden zijn getroffen, zowel mensen als dieren.