Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een zwangere vrouw filmt haar echo – totdat de dokter haar vraagt te stoppen met filmen

Toen Jessica Capitani haar eerste echo van haar baby liet maken in 2005 stond ze te springen van enthousiasme. Zoals veel andere ouders brandde ze van verlangen om meer te weten te komen over de kleine die groeide in haar buik.

¨Ik dacht dat de echo die die dag gemaakt zou worden mij meer zou vertellen over het geslacht van mijn baby. Dat was naïef, want ik dacht niet na over waar echo´s nog meer voor gebruikt worden,¨ zei Jessica.

Jessica stond vrolijk te poseren bij de echo´s voor haar echtgenoot Frank. Alles werd vastgelegd op VHS camera.

¨Toen we het lichaam van een klein jongetje op het scherm van de echo zagen, konden we niet wachten om het aan iedereen in de familie te laten zien,¨ vertelt Jessica.

Maar na een paar seconden verdween haar blijdschap als sneeuw voor de zon.

Want kort nadat duidelijk was geworden dat haar baby een zoontje zou worden, wees Jessica´s dokter naar het scherm en vroeg aan haar om de camera af te zetten. ¨Je wilt dit waarschijnlijk niet op video hebben,¨ zei de dokter tegen Jessica.

De reden? Die deed het hart van Jessica een slag overslaan…

Het bleek dat Jessica´s zoon te kampen had met verschillende complicaties. Sommige van die complicaties waren niet levensbedreigend – maar een aantal waren een stuk serieuzer.
De dokter legde uit dat naast verschillende andere complicaties, de zoon van Jessica geboren zou worden met Down-syndroom, hartprobleen en hydrocephalus.

Daarnaast was het onzeker of Jessica en Frank´s zoon de geboorte wel zou overleven. Toch koos Jessica, ondanks waarschuwingen van het medische team en bezorgde vrienden en familie, ervoor om de baby te houden.

De geboorte verliep goed en het gezin gaf de hoop niet op – geen seconde zelfs.

En zodoende was Caden geboren in 2005, en zijn naam, die ´vechter´ betekent in het Iers, past meer dan uitstekend bij hem.

Want dit kind was zonder meer een bijzondere jongen…

Misschien was het de onvoorwaardelijke liefde en hoop van zijn ouders die Caden liet groeien in de sterke, gezonde jongen die hij nu is – ondanks wat de dokters in eerste instantie dachten.
Niemand geloofde immers dat Caden een relatief ´normaal´ leven kon leiden, maar hij heeft alle twijfel overwonnen.

Vandaag de dag is Caden namelijk een vrolijke jongen die altijd een goed humeur heeft en iedereen aansteekt met zijn oprechte humeur.

Neem een kijkje bij de onderstaande video over het verhaal van Caden en zie de ontmoeting met de dokter die hem in de wereld bracht:

Ik ben zo blij dat dit ongelofelijke verhaal goed is afgelopen en dat Caden en zijn familie vandaag de dag een gelukkig leven leiden.

Deel dit inspirerende verhaal als je vandaag ook een beetje warmte wilt verspreiden!
[fblike]