Search
Close this search box.

Een bacterie eet haar lichaam op nadat ze haar favoriete maaltijd at – nu heeft haar familie deze waarschuwing

Eten is een deugd, ik denk dat we het daar allen over eens kunnen zijn. Maar je moet voorzichtig zijn met wat je soms naar binnen speelt, zeker wat betreft rauw voedsel.

Jeanette LeBlanc, een vrouw uit Louisiana, at een van haar favoriete gerechten, en het leidde tot haar dood.

De 55-jarige Jeanette LeBlanc was aan het eten aan de kust van Louisiana met haar vrienden en familie ergens in september van vorig jaar, toen ze de bacterie kreeg, meldt CBS News.

Volgens haar vriend Karen Bowers, at Jeanette twee dozijn oesters die dag. Na haar maaltijd begon ze zich onwel te voelen.

Op het eerste zicht, dacht Karen dat het een soort van allergische reactie was.

Maar de vrouw voelde zich slechter en slechter en enkele dagen later moest ze naar het ziekenhuis. Daar ontdekten de dokters dat ze vibrio was, een vleesetende bacterie.

Volgens de dokters kan een persoon besmet geraken met deze bacterie na rauwe of lichtgekookt voedsel te eten.

Jeanette LeBlanc vocht 21 dagen lang tegen de bacterie in het ziekenhuis, maar ze stierf uiteindelijk op 15 oktober 2017.

Wat de dokters ontdekten was schokkend. De oesters die Jeanette gegeten had bevatten een vleesetende bacterie die haar lichaam van binnenin begon op te eten.

Nu zamelt de familie en vrienden geld in voor een campagne om aandacht te schenken aan de risico’s van de dode bacterie. Als ze het eerder hadden geweten, dan was Jeanette nog in leven.

Dit is schokkend. Het is tragisch hoe een plezante familiedag in een tragedie veranderde. Maar we kunnen de familie en vrienden van Jeanette helpen bij hun missie om aandacht te schenken aan deze bacterie.

Help ons aub om deze waarschuwing te delen, door dit artikel verder te delen op Facebook. Als we anderen kunnen waarschuwen over de gevaren van rauw voedsel, dan is Jeanette haar dood niet voor niets geweest.
[fblike]